Kosowo, Prizren, Sheshi i Shatervanit, Te Kinezi

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

Kosowo, Prizren, Sheshi i Shatervanit, Te Kinezi

Knajpka na starówce (?) w Prizrenie, w której można wypić piwa "nieoczywiste".
    Jedno pomieszczenie w budynku, ale większość gości, oczywiście, w ogródku przed lokalem.
    W czasie mojego pobytu mieli w lodówce butelkowe piwa z browaru Pivdżan - IPA, Scottish Amber Ale i Abbey Strong Ale.
    Wprowadziłem do organizmu pierwsze i ostatnie, była to miła odmiana od okolicznych standardów, ale bez specjalnych doznań.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
    W czasie mojego pobytu mieli w lodówce butelkowe piwa z browaru Pivdżan - IPA, Scottish Amber Ale i Abbey Strong Ale.
    Wprowadziłem do organizmu pierwsze i ostatnie, była to miła odmiana od okolicznych standardów, ale bez specjalnych doznań.
    W taki skwar jak ja miałem dobra ipka nie musi robić wow Wystarczy, że jest solidna.I Pivdżan z kranu jest solidny (wtedy gdy tam byłem). Tak poza tym mam wrażenie, że to kontrakt.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi

W taki skwar jak ja miałem dobra ipka nie musi robić wow Wystarczy, że jest solidna.I Pivdżan z kranu jest solidny (wtedy gdy tam byłem). Tak poza tym mam wrażenie, że to kontrakt.
      Absolutna racja, w tamtym regionie Europy każde piwo, różniące się od masówki kukurydziano-lagerowej, robi robotę.
      Dodam jedynie, że Prizren był przystankiem na nocleg w trakcie zdobywania Korony Bałkanów, a tego dnia "zrobiliśmy" Deravicę (2656 m npm).
      Sami rozumiecie, że jak po tej pierwszej IP-ie wprowadziłem 8%-owe piwo klasztorne... świat stał się piękniejszy

Comment

Przetwarzanie...
      X