Bardzo miły bar w centrum Kowna, po drodze na starówkę. Niby nic wybitnego, ale ja zawsze zachodzę tam na beczkowego Volfas Engelman Imperial Porteris. To moje jedno z ulubionych piw, podawane w pięknej oprawie, ślicznym pękatym kielichu. Z kranu można również dostać jasnego Volfasa. Do tego fajna muzyka, atmosfera, oraz szeroki wybór litewskich zakąsek. Latem wystawiają ogródek piwny.
Litwa, Kowno, Vilniaus g. 19, Yzy Bar
Collapse
X
-
Litwa, Kowno, Vilniaus g. 19, Yzy Bar
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie?
Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:37 -
-
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...-
2025-01-07, 14:16 -
-
W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
Spakainas (session IPA)
Cystas (American Pale Lager)
Razumnas...-
2025-01-07, 13:49 -
-
Nawet dość sporawy lokal z kraftem, ale wejście jest wspólne dla dwu lokali i można się pomylić
W Avilys piwa takie ło, więc tu można zaszaleć. Głównie kraft zagraniczny, ale są też lokalne piwa (Genys) oraz polscy przedstawiciele z White Crow Collection.
-
-
-
Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment