Litwa, Kowno, Vilniaus g. 19, Yzy Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Litwa, Kowno, Vilniaus g. 19, Yzy Bar

Bardzo miły bar w centrum Kowna, po drodze na starówkę. Niby nic wybitnego, ale ja zawsze zachodzę tam na beczkowego Volfas Engelman Imperial Porteris. To moje jedno z ulubionych piw, podawane w pięknej oprawie, ślicznym pękatym kielichu. Z kranu można również dostać jasnego Volfasa. Do tego fajna muzyka, atmosfera, oraz szeroki wybór litewskich zakąsek. Latem wystawiają ogródek piwny.
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Nie wiem ile piw było dostępnych wtedy, ale teraz jest coś poza Volfasem. Bocmano Usai oraz klasyka zagranicznych dużych koncernów. Piwnie nie za bogato, ale można przysiąść w dość sporym ogródku.

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
      Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
      Shedao
      Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
      2025-01-07, 14:37
    • Shedao
      Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
      Shedao
      Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
      2025-01-07, 14:16
    • Shedao
      Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
      Shedao
      W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
      Spakainas (session IPA)
      Cystas (American Pale Lager)
      Razumnas...
      2025-01-07, 13:49
    • e-prezes
      Litwa, Kowno, Vilniaus g. 34, Kaukas Bar
      e-prezes
      Nawet dość sporawy lokal z kraftem, ale wejście jest wspólne dla dwu lokali i można się pomylić W Avilys piwa takie ło, więc tu można zaszaleć. Głównie kraft zagraniczny, ale są też lokalne piwa (Genys) oraz polscy przedstawiciele z White Crow Collection.
      2018-08-12, 12:51
    • e-prezes
      Litwa, Kowno, Kaunakiemio 2, Volfas Engelman Studija
      e-prezes
      Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
      2019-03-01, 21:10
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...