Nowo otwarty browar restauracyjny na wileńskiej starówce. Browar znajduje się nad sklepem Bambalyne, oba przybytki mają tych samych właścicieli. Na przeciw mają oni jeszcze restaurację Aline "Lećiai", w której sprzedają piwa z minibrowaru.
Miejsce nie za duże, ładnie urządzone, można coś zjeść.
Piwo warzone na zapleczu, i w trakcie tego procesu czuć to w lokalu, trochę zbyt intensywnie. Mogłem nawet obejrzeć tanki fermentacyjne i leżakowe. Niestety zdjęcia wyszły bardzo słabe. W ofercie mają mieć docelowo 7 piw, jak ja byłem to mieli 3.
Piwa na barze lane z pompy, dziwne bo cała produkcja jest lana do keg'ów. Na każdym stoliku jest nalewak z elektronicznym licznikiem, można sobie do woli nalewać "zwykłe" jasne.
Co mieli do picia:
Ciemne - zero chmielu, zapach mocno zbożowy, trochę karmel i leciutka palona wytrawność. Nie było w nim nic złego, ale ciekawego również.
Jasne - zero chmielu, zapach mocno zbożowy. Nie było w nim nic złego, ale ciekawego również.
AIPA - smaczne, dobrze zrobione, bez większych wad. Trochę trawiaste, może jako jedyna uwaga.
Na ulotce chwalą się też angielską IPA, Schwarzbier'em, koźlakiem, amerykańskim lagerem.
Miejsce nie za duże, ładnie urządzone, można coś zjeść.
Piwo warzone na zapleczu, i w trakcie tego procesu czuć to w lokalu, trochę zbyt intensywnie. Mogłem nawet obejrzeć tanki fermentacyjne i leżakowe. Niestety zdjęcia wyszły bardzo słabe. W ofercie mają mieć docelowo 7 piw, jak ja byłem to mieli 3.
Piwa na barze lane z pompy, dziwne bo cała produkcja jest lana do keg'ów. Na każdym stoliku jest nalewak z elektronicznym licznikiem, można sobie do woli nalewać "zwykłe" jasne.
Co mieli do picia:
Ciemne - zero chmielu, zapach mocno zbożowy, trochę karmel i leciutka palona wytrawność. Nie było w nim nic złego, ale ciekawego również.
Jasne - zero chmielu, zapach mocno zbożowy. Nie było w nim nic złego, ale ciekawego również.
AIPA - smaczne, dobrze zrobione, bez większych wad. Trochę trawiaste, może jako jedyna uwaga.
Na ulotce chwalą się też angielską IPA, Schwarzbier'em, koźlakiem, amerykańskim lagerem.
Comment