Litwa, Kowno, Dauksos g. 23, Hop Doc Gastropub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Litwa, Kowno, Dauksos g. 23, Hop Doc Gastropub

Lokal wyłącznie z litewskim piwem "rewolucyjnym". Hipsterski. Kuchni nie próbowałem, wybór kraftów reprezentatywny, z nalewaka oferowano bodaj osiem piw plus butelki w lodówce. Jakość tych kraftów oceniłbym na lekko poniżej średniej polskiej.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Dość ciekawy wystrój. Mnie on się podobał. Zawsze można usiąść na zewnątrz. Kilkanaście kranów oraz butelki zarówno miejscowych kraftów jak i znane pozycje zagraniczne, w tym z pozostałych krajów bałtyckich. Burgery spoko - klasyka.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

12 nalewakow, ale tylko 10 było podpiętych. Z miejscowych głównie Genys lany w firmowe szklanki browaru 0,4 litra. Jedzenie ciut drogo, ale to centrum. Sałatka cezar za 2,8 a zupa a la wietnamska z wsadem mięsnym 4,8 ojro. Sporo ludzi jak na porę nie imprezową, wczesną. Ludzie z biur schodzą na lunch i kawę.

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
        Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
        Shedao
        Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
        2025-01-07, 14:37
      • e-prezes
        Litwa, Kowno, Kaunakiemio 2, Volfas Engelman Studija
        e-prezes
        Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
        2019-03-01, 21:10
      • e-prezes
        Litwa, Kowno, Geimino 30, B20
        e-prezes
        Lokalik lunchownia/restauracja z kraftowym zadęciem. Na 12 kranach lokalne piwa, większość takich se, ale 1-2 krany z kraftem (Dundulis, Apynys). Smaczne jedzenie, też wyszukane. Piwa 3-4 ojro za pół litra.
        2019-02-14, 18:06
      • e-prezes
        Litwa, Kowno, Sv. Gertrudas 22, Peledino
        e-prezes
        Mały klimatyczny lokalik przy głównej arterii centrum. Na kilku kranach Volfas w różnym wyborze a na 2 Genys (Wit i pale ale). Do tego burgery po 6-7 ojro.
        2019-02-12, 16:53
      • Shedao
        Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
        Shedao
        Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
        2025-01-07, 14:16
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...