Litwa, Kowno, Geimino 30, B20

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19289

Litwa, Kowno, Geimino 30, B20

Lokalik lunchownia/restauracja z kraftowym zadęciem. Na 12 kranach lokalne piwa, większość takich se, ale 1-2 krany z kraftem (Dundulis, Apynys). Smaczne jedzenie, też wyszukane. Piwa 3-4 ojro za pół litra.
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

A jakie to są "takie se"?

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19289

Volfas w różnym wyborze, a reszta to pilsy (Vilkmerges), a i jeden cydr.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4507

Aaa, o.k., myślałem, że coś bardziej niszowego. Coraz trudniej na Litwie znaleźć nie kraft, ale lokalne piwo. Widać, że proces ten postępuje wszędzie.

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19289

Właściwie wszędzie jest podobnie, ale napisałem o tym w Patrolu przed chwilą. A i jeszcze Baltas niebieski był. Ten lokal znalazłem przez przypadek - był najbliżej hostelu, a tak szwędałem się po znanych już miejscach.

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
            Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
            Shedao
            Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
            2025-01-07, 14:37
          • Kazimierz_W
            Sklep browaru Dundulis (LT) z dostawą do PL
            Kazimierz_W
            Internetowy sklep litewskiego browaru Dundulis oferuje dostawę do Polski. Karton piwa za 12 Euro, co jest normalną stawką kurierską w relacji LT-PL. Polecam gorąco!
            https://shop.dundulis.lt/...
            2022-06-16, 05:53
          • e-prezes
            Litwa, Kowno, Kaunakiemio 2, Volfas Engelman Studija
            e-prezes
            Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
            2019-03-01, 21:10
          • e-prezes
            Litwa, Kowno, Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Momo Grill
            e-prezes
            Spośród lokali, które na Litwie odwiedziłem najbardziej szykowny i nieco drogi, ale godny polecenia. Lane piwo jest tylko jedno Raudonu Plytu Rukas Kajuteje - belgijski dubbel. Reszta z tego browaru w butelkach. Jest to jednak restauracja z gustownie dobranym wystrojem. Jeśli komuś nie leżą...
            2019-02-19, 18:40
          • e-prezes
            Litwa, Kowno, Sv. Gertrudas 22, Peledino
            e-prezes
            Mały klimatyczny lokalik przy głównej arterii centrum. Na kilku kranach Volfas w różnym wyborze a na 2 Genys (Wit i pale ale). Do tego burgery po 6-7 ojro.
            2019-02-12, 16:53
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...
          X