Litwa, Kowno, Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Momo Grill

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19289

Litwa, Kowno, Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Momo Grill

Spośród lokali, które na Litwie odwiedziłem najbardziej szykowny i nieco drogi, ale godny polecenia. Lane piwo jest tylko jedno Raudonu Plytu Rukas Kajuteje - belgijski dubbel. Reszta z tego browaru w butelkach. Jest to jednak restauracja z gustownie dobranym wystrojem. Jeśli komuś nie leżą bistrowe dania i siermiężność wystroju miejscowych browaro-restauracji to ten lokal na pewno mu przypadnie do gustu. Dość trudno o wolne miejsce, więc lepiej umówić się wcześniej.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • e-prezes
    Litwa, Kowno, Kaunakiemio 2, Volfas Engelman Studija
    e-prezes
    Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
    2019-03-01, 21:10
  • e-prezes
    Litwa, Kowno, Geimino 30, B20
    e-prezes
    Lokalik lunchownia/restauracja z kraftowym zadęciem. Na 12 kranach lokalne piwa, większość takich se, ale 1-2 krany z kraftem (Dundulis, Apynys). Smaczne jedzenie, też wyszukane. Piwa 3-4 ojro za pół litra.
    2019-02-14, 18:06
  • e-prezes
    Litwa, Kowno, Sv. Gertrudas 22, Peledino
    e-prezes
    Mały klimatyczny lokalik przy głównej arterii centrum. Na kilku kranach Volfas w różnym wyborze a na 2 Genys (Wit i pale ale). Do tego burgery po 6-7 ojro.
    2019-02-12, 16:53
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X