Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19289

Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka

Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których piwa i... książki. Przypominało mi to moskiewski browar Poet, gdzie również regały z książkami grały ważny akcent wystroju. Na 17 kranach znajdziemy wybór kraftowej sceny Litwy, także napoje jak kwas. Dość drogawo, ale ciekawe miejsce.

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    2024.11.29-30 - Litwa, Wilno, Wileński Festiwal Piwa
    Ahumba
    Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...
    Start
    2024-11-29
    Koniec
    2024-11-30
    Adres
    Savanorių pr. 178B Wilno
    2024-10-28, 10:14
  • Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
    Shedao
    Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
    2025-01-07, 14:09
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Totorių g. 18, Būsi trečias
    Shedao
    Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
    2025-01-07, 14:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X