Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas

W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas (Milk Stout)
    Lviecinis (pszeniczne)
    Sposas (ciemny lager)

Może to kwestia entuzjazmu pt. "pierwszy browar tego dnia", ale wszystkie piwa oceniłem bardzo wysoko (za wyjątkiem sesson IPA, które było po prostu poprawne).
    Jedzenia nie próbowałem. Obsługa dobra. Jest parking. Całkiem klimatyczne miejsce.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • e-prezes
    Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka
    e-prezes
    Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których...
    2019-09-30, 19:32
  • e-prezes
    Litwa, Wilno, Vilniaus 28, Distilerija
    e-prezes
    Trochę taki typowy lokal ze światowymi alkoholami. Skusiła mnie markiza browaru Brooklyn. Na 15 kranach klasyka importu oraz lokalne i jedno swoje. Z miejscowych Genys na jednym oraz Bocmano na 3. Brooklyn lager tylko. Swoje kontraktowe Gin & Tonic IPA ziołowe z aromatem toniku. Do IPA daleko,...
    2019-02-13, 12:40
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
    Shedao
    Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
    2025-01-07, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X