Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub

Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6 rano.

Po drugiej stronie ulicy znajduje się Bear&Boar Brewery Taproom - nie zakładam już osobnego tematu, ale jest to knajpa firmowa browaru Bear & Boar z Visaginas (Wisaginii) znad granicy z Rosją. Chyba 16 kranów, prawdziwe cuda na kiju dla poszukujących litewskiego kraftu.

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    2024.11.29-30 - Litwa, Wilno, Wileński Festiwal Piwa
    Ahumba
    Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...
    Start
    2024-11-29
    Koniec
    2024-11-30
    Adres
    Savanorių pr. 178B Wilno
    2024-10-28, 10:14
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
    Shedao
    Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
    2025-01-07, 14:09
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Totorių g. 18, Būsi trečias
    Shedao
    Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
    2025-01-07, 14:06
  • Shedao
    Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
    Shedao
    W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas...
    2025-01-07, 13:49
  • e-prezes
    Litwa, Wilno, Vilniaus 28, Distilerija
    e-prezes
    Trochę taki typowy lokal ze światowymi alkoholami. Skusiła mnie markiza browaru Brooklyn. Na 15 kranach klasyka importu oraz lokalne i jedno swoje. Z miejscowych Genys na jednym oraz Bocmano na 3. Brooklyn lager tylko. Swoje kontraktowe Gin & Tonic IPA ziołowe z aromatem toniku. Do IPA daleko,...
    2019-02-13, 12:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X