Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla

Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy na obrzeżach Kowna. Na zewnątrz mamy ogródek z dwoma stolikami, a na poziomie -1, mamy mały sklepik. Sklepik niby ma swoje godziny otwarcia (12-18), ale w rzeczywistości mamy na drzwiach kartkę z numerem telefonu i trzeba zadzwonić i poprosić właścicielkę, żeby przyszła.
    Na szczęście podczas swojej wizyty spotkałem - chyba męża właścicielki - który z uśmiechem dał jej znać, żeby zeszła i nas obsłużyła. Zakupiłem dwa jasne piwa (Vytauto oraz Kamiskas Apynio Alus) - na untappd są oznaczone jako "Farmhouse Ale - Saison" i coś w tym jest. Z pewnością nie były to zwykłe pilsy. Oba - niezłe. Czułem nieco jakbym gościł u piwowara domowego. Przyjemna wizyta.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
    Shedao
    W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas...
    2025-01-07, 13:49
  • e-prezes
    Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka
    e-prezes
    Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których...
    2019-09-30, 19:32
  • Shedao
    Pokrówka, Gminna 57, Browar Jagiełło
    Shedao
    Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
    W samym browarze mamy całkiem...
    2025-01-07, 13:39
  • e-prezes
    Litwa, Kowno, Kaunakiemio 2, Volfas Engelman Studija
    e-prezes
    Lokal przy samym browarze. Mają tam miniwarzelnię i możliwość degustacji eksperymentalnych warek z niej. Dwukrotnie próbowałem się do niego wbić i dwukrotnie odbiłem się od drzwi. Ostatnio, bo byłem w tygodniu, a jest czynny tylko w weekend, a jak się okazałem tylko przez kilka godzin...
    2019-03-01, 21:10
  • e-prezes
    Litwa, Kowno, Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Momo Grill
    e-prezes
    Spośród lokali, które na Litwie odwiedziłem najbardziej szykowny i nieco drogi, ale godny polecenia. Lane piwo jest tylko jedno Raudonu Plytu Rukas Kajuteje - belgijski dubbel. Reszta z tego browaru w butelkach. Jest to jednak restauracja z gustownie dobranym wystrojem. Jeśli komuś nie leżą...
    2019-02-19, 18:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X