Zdjęcia niebawem.
Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub (d. Prie Katedros Bravoras)
Collapse
X
-
Zdjęcia do galerii.
Swoją drogą to juz mógłbyś w temacie napisać parę słów o nowym/starym browarze, jak to teraz wygląda, co tam jest etcGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
Aktualnie nie ma problemu z obsługą. Z tym że dużo szybciej jest się obsłużonym siedząc przy stoliku na zewnątrz przy ulicy niż w środku.
Byłem tam w piątek i do wyboru były 3 piwa:
Katedros sviesusis (jasne) o zawartości alkoholu 4,5%
Katedros tamsusis (ciemne) o zawartości alkoholu 4,8%
Katedros medaus (miodowe) o zawartości alkoholu 4,7%
Można zamówić próbki wszystkich trzech za cenę 4 lity w kufelkach podobnych do tych z zeszłorocznej giełdy w Żywcu. Podają, że ta trójeczka to 0,25 l.
Do piw (jak poprosi się) dodają podstawkę (z cienkiej tekturki) adekwatną do otrzymanego piwa. Z podstawek tych wynika, że czują się kontynuatorem poprzedniego w tym miejscu browaru, gdyż logo zawiera rok powstania - 2001.
Cena 0,5 l. - 7-8 litówWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Wg google maps browar jest zamknięty. Kiedy to nastąpiłoi przyczyna nie jest mi znanaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Lokal nazywa się aktualnie Craft & Draft brewpub and whiskey.
Wystrój to typowy pub z samoobsługą. Na ścianach wielkie gabloty z kolekcją whisky z całego Świata.
Oferta piwna to:
Pumpkin Ale - 2,90 E
IPA - 2,90
Gluten Free jakiś Dubbel i coś czego nie pamiętam.
Pierwsze dwa były dobrej jakości - smaczne.
Obsługa bardzo niemiła, Pani połknęła kij i odpowiedzi na pytania np na temat Browaru Katedra jak maszynka komputerowa odpowiadała Tu jest Craft and Draft.
Menu to głównie zakąski wypisane na tablicy.Comment
-
Lokal zwie się teraz Craft & Draft Brewpub i jest mocno nastawiony na kraftową odsłonę piw. Zatem nie jest to już asortyment jasne, ciemne i miodowe, a ilość własnych piw bywa liczniejsza, gdy wchodzą nowości czy sezonowe wynalazki. Jest w czym wybierać. IPA, stout, red ale, poza klasyką. Na dniach ma być dyniowe.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2019-09-30, 11:24.Comment
Related Topics
Collapse
-
Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:09 -
-
Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...
-
Channel: Festiwale piwne
2024-10-28, 10:14 -
-
Browarek w peryferiach Wilna, po jego pld-wsch części. Drewniana chata i w środku widoczny na wejściu malutki sprzęt. Jasne, ciemne i miodem podszyte
Ciemne podano mi w goblecie do belgijskiego dubbla, więc zapytałem czy to ale czy lager. Pani nie umiała odpowiedzieć. Zupa z owocami morza...
-
Channel: Litwa
-
-
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:16 -
-
Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
-
Channel: Litwa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment