Litwa, Kowno, Muitinės gatvė 1, Gyvas

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Litwa, Kowno, Muitinės gatvė 1, Gyvas

Lokal niemal przy placu ratuszowym ale wejście od Muitinės g.
    Skrzyżowanie piwiarni z "naliwajką" w stylu dotąd znanym mi z Ukrainy. W środku pięć kolumn, każda ma jeden kran tradycyjny i jeden przystosowany do napełniania butelek PET, lodówka zapełniona licznymi cenówkami ale butelek tylko kilka.
    Barman twierdził, że rotacyjnie dostępne są piwa z całej Litwy, z browarów spoza głównego nurtu. Nie dopytałem czy zgodnie z nazwą serwują wyłącznie piwa niepasteryzowane.

Pół litrowy kufel kosztuje 5-6 litów, litr w butelce PET - 7 litów, asortyment z lodówki od 3,5 lita do 9 (ale to za litrowe, chyba Butautu).
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Bardzo miły i mały lokal. Tak jak pisał leona, rotacyjnie piwa litewskie niekoncernowe. Mi najbardziej do gustu przypadł Vamiuku Alus z beczki. W lodówce wybór też całkiem przyzwoity, w tym eksperymentalna warka gruit ale z Panevezys(opis ze zdjęciem wkrótce na forum).
    Poza piwem dostępny jest szeroki asortyment paczkowanych zakąsek do piwa.
    Ta "naliwajka" to całkiem fajny pomysł, widziałem taki sam patent w Siaulai. Ludzie wpadają na jedno piwo i jadą autem do domu (u nich to legalne) zaopatrzeni w dodatkowe 2l w plastiku.
    Muza też była całkiem fajna, bo leciał Dub FX
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4507

Lokal całkiem w porządku, do tego niemal przy rynku. Z nalewaków osiem piw z małych litewskich browarów, ale akurat nie z tych najciekawszych. Varniuku nadal jest, niestety kiepskawe. Byłoby to świetne miejsce przy nieco innym zestawie oferowanych piw.

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
        Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
        Shedao
        Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
        2025-01-07, 14:37
      • Pancernik
        Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
        Pancernik
        Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
        Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
        Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
        2024-10-16, 09:13
      • bastion
        Estonia, Narva, Hariduse 5, Narva Pruulikoda [Bez wyszynku]
        bastion
        Narva ze względu na pięknie położony nad rzeką o tej samej nazwie zamek, jest jednym z nielicznych turystycznych celów w Estonii. Samo miasto bardzo przeciętne, ale kiedy pozna się jego dzieje podczas ostatniej wojny, można zrozumieć dlaczego tak jest. Do tego dochodzi fakt, że języka estońskiego...
        2024-09-29, 20:09
      • heckler
        Czechy, Kolín, Heverova 502, Pivovar Prádelník
        heckler
        Wokół Kolina już od jakiegoś czasu działają sobie dwa browary, a od tego roku w centrum miasta rozpoczął swoją działalność trzeci browarek o nazwie Pivovar Prádelník.
        Swoją siedzibę browarek ma w dwupiętrowym, kwadratowym domu żywcem wyjętym jakby z lat 70-tych. Jak to mam...
        2019-09-14, 08:41
      • darekd
        Erl Bräu, Erlkönig Extra Hell
        darekd
        Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

Eksportowy helles, 5,5% alk.

Aromat - słodowy z wyraźnym zbożowym ziarnem, po przelaniu minimalne owoce i odrobina chmielowej kwiatowości
        Piana - zdecydowanie wysoka, umiarkowanie...
        2025-01-21, 02:15
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...