Pierwszy browar restauracyjny na Malcie wystartował z początkiem 2017 roku.
Z nieoficjalnych informacji wiadomo, że mikrus jest interesem gościa, który dwa lata wcześniej założył minibrowar "Two Okes" w RPA.
The Brew znajduje się w centrum miasta Sliema, przy głównej ulicy w wśród licznych restauracji, pubów i kawiarni.
Tu toczy się maltańskie życie nocne. Po jednej stronie ulicy pasaż gastronomiczno - rozrywkowy, po drugiej szpaler łódek, jachtów a w tle przepiękna panorama Valetty.
Wejście do minibrowaru prowadzi przez zabudowane na chodniku patio, wchodzi się bezpośrednio do jednej głównej sali powiększonej o antresolę.
Na końcu sali znajduje się bar z wysokimi stolikami i dość pokaźnych rozmiarów warzelnia, dostarczona przez firmę Kaspar Schulz.
Reszta urządzeń widoczna jest na górze z poziomu antresoli.
W połowie maja do wyboru było aż 7 piw, w tym 5 z oferty stałej i dwa rotacyjne:
- Pilsner 13° 4,8%
- Vienna 14° 5%
- Honey 14,5° 5,3%
- Golden Ale 18° 6%
- Dark 15° 5,5%
- Cherry 12° 4,3%
- Coffe 11° 3,9%
Wszystkie piwa z oferty stałej są w stałej cenie 3 € za 0,3 i 4,50 € za pintę.
Piwa rotacyjne kosztują odpowiednio 4,50 i 6 €.
Smaki dość ciekawe, bardzo przyzwoity pils i niezwykle wyrazisty Golden Ale z wyjątkowo dużym ekstraktem jak na ten styl.
Jak na razie nie ma firmowego szkła, podstawek, ani żadnych innych gadżetów.
Ceny jedzenia bardzo wysokie.
Przystawki i startery w cenie 5 - 34 €, zupy 7 - 8 €, sałaty 5 - 16 €, dania główne 12 - 34 €.
Kuchnia poleca kiełbasy i ryby na metry. I tak 1 metr kiełbasy kosztuje 32, a dwa metry 56 €. Za metr ryby zapłacimy 49 €.
Ja wybrałem (był to mój pierwszy posiłek po przylocie na Maltę) Maltański Talerz w cenie 12 €.
Talerz obfitował jak nazwa wskazuje w maltańskie smakołyki. Był ser Gbejna, kiełbasa maltańska, duże czarne oliwki itp.
Godziny otwarcia: 10:00 - 2:00 (w piątki, soboty i niedziele do 3:00).
Zdjęcia:
Z nieoficjalnych informacji wiadomo, że mikrus jest interesem gościa, który dwa lata wcześniej założył minibrowar "Two Okes" w RPA.
The Brew znajduje się w centrum miasta Sliema, przy głównej ulicy w wśród licznych restauracji, pubów i kawiarni.
Tu toczy się maltańskie życie nocne. Po jednej stronie ulicy pasaż gastronomiczno - rozrywkowy, po drugiej szpaler łódek, jachtów a w tle przepiękna panorama Valetty.
Wejście do minibrowaru prowadzi przez zabudowane na chodniku patio, wchodzi się bezpośrednio do jednej głównej sali powiększonej o antresolę.
Na końcu sali znajduje się bar z wysokimi stolikami i dość pokaźnych rozmiarów warzelnia, dostarczona przez firmę Kaspar Schulz.
Reszta urządzeń widoczna jest na górze z poziomu antresoli.
W połowie maja do wyboru było aż 7 piw, w tym 5 z oferty stałej i dwa rotacyjne:
- Pilsner 13° 4,8%
- Vienna 14° 5%
- Honey 14,5° 5,3%
- Golden Ale 18° 6%
- Dark 15° 5,5%
- Cherry 12° 4,3%
- Coffe 11° 3,9%
Wszystkie piwa z oferty stałej są w stałej cenie 3 € za 0,3 i 4,50 € za pintę.
Piwa rotacyjne kosztują odpowiednio 4,50 i 6 €.
Smaki dość ciekawe, bardzo przyzwoity pils i niezwykle wyrazisty Golden Ale z wyjątkowo dużym ekstraktem jak na ten styl.
Jak na razie nie ma firmowego szkła, podstawek, ani żadnych innych gadżetów.
Ceny jedzenia bardzo wysokie.
Przystawki i startery w cenie 5 - 34 €, zupy 7 - 8 €, sałaty 5 - 16 €, dania główne 12 - 34 €.
Kuchnia poleca kiełbasy i ryby na metry. I tak 1 metr kiełbasy kosztuje 32, a dwa metry 56 €. Za metr ryby zapłacimy 49 €.
Ja wybrałem (był to mój pierwszy posiłek po przylocie na Maltę) Maltański Talerz w cenie 12 €.
Talerz obfitował jak nazwa wskazuje w maltańskie smakołyki. Był ser Gbejna, kiełbasa maltańska, duże czarne oliwki itp.
Godziny otwarcia: 10:00 - 2:00 (w piątki, soboty i niedziele do 3:00).
Zdjęcia: