Mołdawia, Kiszyniów, Str. Vasile Alecsandri 117/1, Taproom by Litra & Friends

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2892

Mołdawia, Kiszyniów, Str. Vasile Alecsandri 117/1, Taproom by Litra & Friends

Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
    Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry.

To chyba jedno z popularniejszych miejsc, bo w środku bywa tłoczno. Głównie od międzynarodowego towarzystwa spragnionego kraftu.

20 nalewaków zapewnia solidną dawkę mołdawskiego, piwnego rzemiosła. Zwykle ok 2/3 zajęte jest przez Litrę, reszta przez przyjaciół. Obsługa miła i kompetentna.

Do jedzenia przekrój burgerowo, grilowych dań. Chyba ciężko o opcję vege.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2892

Miałem aparat Zorka 5 i zrobiłem kilka zdjęć.
    Attached Files
    pozdrawiam

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      Serio masz Zorkę? Ja wciąż mam Zenity na, których kiedyś robiłem zdjęcia, ale mimo, że mam lustrzankę tam gdzie mogę robię telefonem. A tam gdzie wiem, że nie idzie w sieć lustrzanką. Starocie kiedyś na ścianie powieszę jako pamiątkę...
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2892

Niestety rolę Zorki odgrywał aparat w telefonie.
    pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
    X