Zapomniałem napisać że lokal czynny jest codziennie w godzinach 11.00 - 23.00 i mają też własną stronkę:
Mołdawia, Kiszyniów, Negruzzi bd. 6/2, Beer House
Collapse
X
-
Od czasu wizyty Becika (2008) oraz Pebejota (2010) zmieniło się i dużo, i mało:
- 100 MDL (lei mołdawskich) kosztuje obecnie około 5-6 USD
- duże piwo to około 65 MDL (14 PLN) zatem tylko 40% więcej niż 14 lat temu!
- hotel Cosmos nadal działa i z tego co czytałem dalej straszy komuną (nie spałem)
Sam lokal tylko trochę zmienił wystrój, np. nie ma już stołków obitych w skóry widniejących na wcześniejszych zdjęciach.
Miejsce podobnie do niektórych browarów restauracyjnych w Polsce zatrzymało się w epoce przed hipsetsko-kaftowej. Ponadto mam wrażenie, że turystyczne centrum miasta, troszkę się przesunęło. Święta trójca dawnych Kiszyniowskich hoteli (National, Cosmos i Kiszyniów) raczej już odstrasza, a nie przyciąga turystów.
W karcie 4 rodzaje piw:
- Blanche
- Bruna
- Pilsener
- Beer Hoouse
podczas wizyty dostępne tylko 2. Ceny 60-70 MDL za 0,5 litra. Brak firmowego szkła, czy podstawek. Podczas wizyty piwowar gotował w garach.
Piwo ok, choć bez zachwytu. Z pewnością za tą cenę można trafić lepsze piwo w stolicy. Browar "do zaliczenia" nic ponadto.
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
Related Topics
Collapse
-
Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub
Pub znajdujący się w sercu miasta, który posiada chyba najlepszą luzacką atmosferę ze wszystkich miejsc odwiedzonych w Kiszyniowie.
Zacznijmy od piwa: W lokalu napijemy się lanych piw z browaru Beermaster który...-
Channel: Mołdawia
2024-11-08, 19:23 -
-
Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...-
-
-
Jeśli ktoś chce odpocząć od kraftowo-nowofalowej atmosfery, a jednocześnie wypić dobre piwo to jest miejsce dla niego. Około 15 minut pieszo od łuku tryumfalnego, na uboczu turystycznych szlaków mieści się lokalna piwiarnia z dobrym wyborem mołdawskich piw.
Z zewnątrz dosyć...-
2024-12-23, 19:13 -
-
Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry....-
-
-
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment