Mołdawia, Kiszyniów, Moscova Boulevard 9, Flying Pig

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Mołdawia, Kiszyniów, Moscova Boulevard 9, Flying Pig

    Ekskluzywny lokal z wpiwem firmowanym pod własną nazwą. Ciekawa oferta piw z mołdawskich mikrusów i nie tylko (jednak jak pisałem w patrolu, nie mozna sie dowiedzieć cóz to są za mikrusy). W ofercie m.in: Flying Pig Pilsner Draft Beer, Flying Pig Classic Draft Beer, Flying Pig Unpasteurized Draft Beer. Lokal otwarty w godzinach 10-24. Zaraz obok jest braciszek z restauracją z winami mołdawskimi. Ceny jak na Moldawię dość wysokie. Niestety nie pamiętam jakie bo byłem już za bardzo zaaferowany lataniem po lokalu i wyszukiwaniu ciekawostek. Lokal posiada własne wafle. W ofercie dania kuchni mołdawskiej. Kto nie próbował mamałygi powienien ją skosztować.
    Last edited by becik; 2010-06-21, 12:24.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    i zdjęcia lokalu:



    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      (...)(jednak jak pisałem w patrolu, nie mozna sie dowiedzieć cóz to są za mikrusy). (...).
      Ależ można. Piwa polewane w tym lokalu pochodzą z browaru Keller z Budesti.
      Jeżeli zaś chodzi o jedzenie. Odradzam każdemu kto ceni dobre jedzenie. Potrawy zaserwowane były letnie, nie przyprawione.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      Przetwarzanie...
      X