Kolonia, Mülheimer Freiheit 150, Limes

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MikeHolek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.10
    • 1

Kolonia, Mülheimer Freiheit 150, Limes

Chciałbym zaprezentować Limes po tej "złej/niekolońskiej" stronie Renu.

Jest to bardzo klimatyczny, punk-rockowy i widać, że lokalny pub z tanim piwem.

0,2l Kölscha kosztuje €1,20, więc naprawdę tanio, jak na Kolonię. (Całe menu)

W pubie czasem są koncerty punk-rockowych zespołów. Jest to też dobre miejsce do poznania ludzi w pobliżu, bo to tzw. "Stammkneipe" dla wielu w dzielnicy Mülheim.

Z zabawek pubowych jest tylko Kicker, znaczy się piłkarzyki, z zawsze naoliwionymi rurkami, więc dobrze reagują w krytycznych sytuacjach.

Świetny pub, w którym spędziłem dużo czasu w ciągu swojego dwuletniego pobytu w Kolonii.

PS. Do wyboru z polskich widziałem butelkowe Tyskie, ale też nie zwracałem uwagi zbytnio, więc może jest więcej. (patrz link do menu powyżej )

Related Topics

Collapse

• dadek
    Köln (Kolonia), Martinstraße 32, Craftbeer Corner Coeln
    dadek
    W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
    2023-10-04, 23:21
  • Javox
    Camden Town, Off Menu IPA
    Javox
    IPA z alko 5,8% i IBU 40

Piana - sporo na początku potem cienka pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - opalizujący żółto złoty.
    Aromat - żywiczność, zioła, cytrusy.
    Smak - słodkawo, trochę cukrowo, egzotyka melonowa, zioła żywiczne....
    2020-06-02, 23:28
  • pebejot
    Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
    pebejot
    Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
    Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
    Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
    2024-10-19, 09:24
  • Ahumba
    Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
    Ahumba
    W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
    2025-02-11, 20:31
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
    dadek
    Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
    2025-02-09, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...