Drezno, Budapester Str. 32, Feldschlößchen-Stammhaus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

Drezno, Budapester Str. 32, Feldschlößchen-Stammhaus

Długo chodziło mi po głowie, w jakiej to knajpie piwnej biesiadowałem chyba z sześć-siedem lat temu... Ale od czego wujek Gugiel .
    Nazywa się toto "Feldschlößchen-Stammhaus", składa się z kilku części - w jednej, dawnym browarze, urządzono nieduże muzeum browarnictwa, ja spędziłem wieczór w Steigerstube na parterze, na pięterku jest jeszcze sala bardziej "ą-ę" - das Braumeisterzimmer.
    Kulinarnie, pamiętam, było typowo niemiecko, ale aktualne menu zawiera nawet trzy dania wegetariańskie.
    Piwnie może nie powala, ale z kija można spróbować m.in. Schwarzer Steiger'a (ja wtedy głównie to piłem), Zwickla i Ducksteina (podaję za menu ).
    Lokal całkiem niedaleko centrum z dość dobrym dojazdem, gdyby ktoś był opodal - można zajrzeć.

Related Topics

Collapse

• Javox
    Camden Town, Off Menu IPA
    Javox
    IPA z alko 5,8% i IBU 40

Piana - sporo na początku potem cienka pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - opalizujący żółto złoty.
    Aromat - żywiczność, zioła, cytrusy.
    Smak - słodkawo, trochę cukrowo, egzotyka melonowa, zioła żywiczne....
    2020-06-02, 23:28
  • pebejot
    Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
    pebejot
    Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
    Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
    Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
    2024-10-19, 09:24
  • Ahumba
    Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
    Ahumba
    W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
    2025-02-11, 20:31
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
    dadek
    Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
    2025-02-09, 23:58
  • pebejot
    Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
    pebejot
    Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
    W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
    2025-01-25, 22:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...