Od roku działa nowy browar restauracyjny z hotelem w centrum Norymbergi. Mają dwa swoje piwa i gościnnie rotacyjne piwa z frankońskich browarów. Zajrzeliśmy 15 listopada i trafiliśmy na warzenie. Braumeistrem jest tu pan Kennedy, znany z innych kraftowych przedsięwzięć w Norymberdze. Warzelnia ma 300l, otwarta fermentacja. Mieści się w piwnicy, gdzie przy okazji jest salka degustacyjna z długą ławą dla spragnionych piwnej wiedzy i samego piwa grupek. Na parterze przestronna i wysoka sala restauracyjna. Surowy klimat, oczyszczone z tynku do goła cegły i takie tam.
Piwa są dobre, choć bez szaleństw. Mia Lager i jeszcze jedno którego nazwy nie pomnę. 3,60 EUR / 0,5l.
otwarte od 8:00.
Piwa są dobre, choć bez szaleństw. Mia Lager i jeszcze jedno którego nazwy nie pomnę. 3,60 EUR / 0,5l.
otwarte od 8:00.
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Dawid Velek w swoim wymarzonym browarze warzy piwo już od pięciu lat. Ponieważ tego dnia byliśmy pierwszymi klientami w browarze, mieliśmy dosłownie chwilę na...
Comment