München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1563

    München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu

    Browar restauracyjny w hotelu w centrum Monachium z doskonałą lokalizacją, 5 minut spacerem od głównego dworca kolejowego.
    Eleganckie i stylowo urządzone wnętrze lokalu jest bardzo przestronne.
    Po wejściu znajdujemy się przy barze na przeciwko którego stoi wielka, masywna warzelnia.
    Dalej przechodzimy do głównej sali restauracyjnej, z której możemy przejść na dziedziniec, gdzie znajdują się stoliki pod chmurką.
    Na poziomie -1 znajduje się jeszcze jedna sala, kuchnia i toalety.
    W tej sali na środku mamy podgląd na poziom -2, gdzie widać oświetloną leżakownię.

    Minibrowar oferuje 3 rodzaje piwa:
    - Schiller Bräu Helles (Lager) 4,8% /na zdjęciu/
    - Schiller Bräu Dunkles 5%
    - Schiller Bräu Weissbier 5%

    Wszystkie piwa w jednej cenie: 4,30 / 5,30 / 9,90 euro za 0,3 / 0,5 / 1 litr.
    Są firmowe kufle i podstawki.
    Piwa na wynos można kupić w różnych zestawach.
    Pięciolitrowy keg kosztuje 22 euro, litrowa butelka Krachl 9,90 euro, sześciopak butelek półlitrowych 11,90 euro, a skrzynka z 20 butelkami może być naszą własnością już za 32,50 euro.

    Kuchnia typowo niemiecka.
    Zupy w cenie w cenie 6,50 - 8,20 euro, zimne przekąski 8,50 - 16,90 euro, dania główne 14,90 - 42,50 euro.
    Ja wybrałem typowe danie kuchni szwabskiej, czyli Käsespätzle (zapiekanka z makaronem jajecznym z cebulą i sałatką) za 15,50 euro [na zdjęciu z piwem Weissbier].

    Minibrowar czynny od wtorku do soboty w godzinach 16:00 - 24:00
    Attached Files
  • telek
    Podpułkownik Chmielowy
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 552

    #2
    Ciekawe, czy jako browar zlokalizowany w Monachium mieliby prawo wystawić się na Oktoberfeście.

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

      #3
      Wpadłem niedawno na szybkie piwo. Odhaczone, wypite, bez uniesień.
      Do tego zamówiłem nieśmiertelną obazdę, bo z "małych" dań mieli jeszcze pomidorową...
      Jakoś nie odebrałem urządzenia lokalu jako "eleganckie", wydało mi się raczej proste i funkcjonalne.
      Mimo wszystko wolę ten bardziej tradycyjny, bawarski sznyt, być może nastawiony na turystów - choć tutaj goście byli również zdecydowanie przyjezdni...

      Comment

      Przetwarzanie...