Mały, kameralny browar restauracyjny niedaleko polskiej granicy.
Obiekt znajduje się w pięknym położeniu nad samym jeziorem Flakensee w miasteczku Woltersdorf.
Do miasteczka można dojechać z Erkner autobusem 416, ale dojeżdża tu też, kursujący w ruchu liniowym zabytkowy tramwaj linii 87 z Rahnsdorf.
Rahnsdorf to ostatni przystanek tramwaju, zlokalizowany w lesie przy stacji kolei miejskiej linii S-3 (Erkner - Spandau).
Instalacja browaru nie jest widoczna dla publiczności.
Dla gości są dwie sale w restauracji, oraz sezonowy ogródek piwny nad brzegiem jeziora z własnym letnim barem.
W zeszłym tygodniu na kranach mieli 4 własne piwa:
- Woltersdorfer Hell - 4,90 € / 0,4 l.
- Woltersdorfer Dunkel - 4,90 € / 0,4 l.
- Woltersdorfer Weizenbier - 5,50 € / 0,5 l.
- Woltersdorfer Redbier - 5,50 € / 0,4 l.
Próbowałem wszystkich, oprócz Redbier.
Każde poprawne, najlepszy Weizenbier (na załączonym zdjęciu).
O dziwo nie ma ani firmowego szkła, ani podkładek. Zupełnie jak nie w Niemczech!
Piwa na wynos dostępne w butelkach krachl.
Jadłospis składa się z 15 pozycji.
Zupy 7,50 - 8,50 euro, dania główne 16,50 - 26 euro.
Zamówiłem to co często wybieram w niemieckich restauracjach nad wodą, czyli matiasa.
Za sporą porcję z pieczonymi ziemniakami, smażonym bekonem i sałatką zapłaciłem 18,50 euro.
Restauracja czynna od wtorku do niedzieli w godzinach 12:00 - 21:00
Obiekt znajduje się w pięknym położeniu nad samym jeziorem Flakensee w miasteczku Woltersdorf.
Do miasteczka można dojechać z Erkner autobusem 416, ale dojeżdża tu też, kursujący w ruchu liniowym zabytkowy tramwaj linii 87 z Rahnsdorf.
Rahnsdorf to ostatni przystanek tramwaju, zlokalizowany w lesie przy stacji kolei miejskiej linii S-3 (Erkner - Spandau).
Instalacja browaru nie jest widoczna dla publiczności.
Dla gości są dwie sale w restauracji, oraz sezonowy ogródek piwny nad brzegiem jeziora z własnym letnim barem.
W zeszłym tygodniu na kranach mieli 4 własne piwa:
- Woltersdorfer Hell - 4,90 € / 0,4 l.
- Woltersdorfer Dunkel - 4,90 € / 0,4 l.
- Woltersdorfer Weizenbier - 5,50 € / 0,5 l.
- Woltersdorfer Redbier - 5,50 € / 0,4 l.
Próbowałem wszystkich, oprócz Redbier.
Każde poprawne, najlepszy Weizenbier (na załączonym zdjęciu).
O dziwo nie ma ani firmowego szkła, ani podkładek. Zupełnie jak nie w Niemczech!
Piwa na wynos dostępne w butelkach krachl.
Jadłospis składa się z 15 pozycji.
Zupy 7,50 - 8,50 euro, dania główne 16,50 - 26 euro.
Zamówiłem to co często wybieram w niemieckich restauracjach nad wodą, czyli matiasa.
Za sporą porcję z pieczonymi ziemniakami, smażonym bekonem i sałatką zapłaciłem 18,50 euro.
Restauracja czynna od wtorku do niedzieli w godzinach 12:00 - 21:00