Pirna, Basteistraße 60, Zum Giesser

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9043

    Pirna, Basteistraße 60, Zum Giesser

    około 25 km od Drezna w kierunku na Pilnic. Browarorestauracja przy hotelu. Podawane na parterze i piętrze. Serwowane są pils, dunkel i bock w kuflach o pojemności 0,3, 0,5l i 1l.
    Cena za 0,5 l. pilsa i dunkela 2,90, koźlaka 3,10. Przy 1l. odpowiednio 5,00 i 5,10 euro.
    W przyszłym tygodniu dodam zdjęcia.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Khian
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 122

    #2
    Na wynos też jest sprzedawane ? Firmowe butle, etykiety ??

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9043

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian
      Na wynos też jest sprzedawane ? Firmowe butle, etykiety ??
      Ponieważ nie byłem tym zainteresowany to po prostu nie wiem. Może tu wyczytasz, bo ich weiss nicht

      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

        #4
        Czy naprawdę jest sens zapodawanie opisu (baaaardzo zresztą połebkowego) jednej z tysięcy knajp w 60-milionowym kraju gdzie prawdopodobieństwo odwiedzenia jej przez jakiegokolwiek z forumowiczów ktorzy jeszcze i tak zechcą dodać tu jakikolwiek opis jest prawdopodobne niczym strzał w szóstkę na totolotku ?
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

        Comment

        • MarcinKa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.02
          • 2736

          #5
          Jeśli jest to browar restauracyjny to zdecydowanie warto opisywać.
          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
            Czy naprawdę jest sens zapodawanie opisu (baaaardzo zresztą połebkowego) jednej z tysięcy knajp w 60-milionowym kraju gdzie prawdopodobieństwo odwiedzenia jej przez jakiegokolwiek z forumowiczów ktorzy jeszcze i tak zechcą dodać tu jakikolwiek opis jest prawdopodobne niczym strzał w szóstkę na totolotku ?
            To nie jest tylko knajpa, ale knajpa z browarem, co wielu z nas bardzo interesuje (Ciebie może nie). Ważne też jest, czy piwo tamże jest dobre. Dla mnie to istotna informacja - jak będę jechała w tamte rejony, to na pewno sobie druknę opisy z forum.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

              #7
              Proszę o zakończenie tej dyskusji na temat zasadności takich tematów. Po coś w końcu jest ten dział. Jak sie nie podoba, zawsze można nie czytać.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

              Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

              Comment

              • Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9043

                #8
                Fotoreportaż z browarorestauracji:

                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                Comment

                • hmiel
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.05
                  • 6

                  #9
                  Byłem tam w zeszłym tygodniu.
                  Próbowałem ciemne (niezłe) i bocka (znakomity).

                  Nie mogę jednak nie wspomnieć o kapitalnej kuchni - każda potrawa zwalała z nóg.

                  Comment

                  • darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12479

                    #10
                    Obecnie ceny podstawowych piw (pils, dunkel, Stadtbier 13,5%) w cenie ok. trzy i pół.
                    Sezonowo warzą wędzonkę, koźlaka, festbiera oraz Schlafmutzchen z przyprawami, m.in. rumiankiem i miodem.

                    Piwo smakowało i ogólnie się podobało.

                    Comment

                    Przetwarzanie...