Drezno, Am Brauhaus 8b, Brauhaus Waldschlosschen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Byłem w sobote. Po całodziennym zwiedzaniu Drezna, wsiedliśmy w tramwaj i udaliśmy się na przedmieścia gdzie leży ten zacny Browar.

Piwa bardzo dobre. Jak napisał juz Ahumba lepsze niż w Watzke do, którego pojechaliśmy poźniej. U Watzke wypiliśmy po dwa i wróciliśmy do Waldschlossen, bo był dłużej otwarty (do 01.00) i pszeniczniak był o wiele lepszy.

Najwięcej spożyliśmy pszenicznego. Zwickel, jak powiedział kolega, walił szmatą. Ale według mnie to były słody wędzone. Dunkel smaczny.

W gablocie gdzie powystawiane były różne gatunki słodów w jednym pojemniczku był ześrutowany ryż. Czyżby używali go także?

Godna polecenia golonka. Bardzo dobra i o dziwo tansza niż w Bierhalle w Katowicach.

Na fortepiane przygrywał grajek standardy jazzowe. Bardzo przyjemna atmosfera.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pszeniczniak
      Attached Files
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 915

Waldschlösschen zaliczałem jako drugi, jest od Watzke (oraz od centrum) oddalony dosyć sporo, dlatego jeśli kogoś nie rajcują długie spacery, polecam podjechanie tramwajem (2€ za bilet jednorazowy, 5€ za 24godzinny). A warto tu wpaść.

Minibrowar usytuowany jest na wzniesieniu, dzięki czemu z ogromnego ogródka możemy podziwiać panoramę Drezna. Piękne widoki, nic tylko jeszcze popić piwko... a to jest smaczne. W stałej ofercie znajdują się: Original (pils), Zwickelbier Naturtrüb, Dunkel oraz Hefeweizen Hell.

Z tej czwórki najlepsze wrażenie zrobił na mnie Zwickelbier, bardzo świeży i orzeźwiający smak. Dunkel oraz pszenica również dobre, tylko pils jakiś płaski... ale też piłem go na końcu, więc moja zdolność do oceny mogła ulec wykrzywieniu

Wszystkie piwa w cenach: 2,99€/0,5l. i 1,99€/0,3l. Można je kupić również na wynos, ale nie interesowałem się dokładniej po ile, dla zainteresowanych, na stronie minibrowaru jest menu z odpowiednimi informacjami.

Comment

Przetwarzanie...
        X