Na lewym brzegu Elby w Dreźnie leży pięknie położony mikrobrowar Waldschlosschen.
Tradycje warzenia piwa w tym miejscu sięgają 1836 r. Widok ówczesnego browaru i aktualny wygląd w galerii już wkrótce. Również propozycja piw będzie na zdjęciu.
Obsługa od razu wyczuła "swego", zostałem wpuszczony pod samo serce browaru w trakcie dodawania drożdży do aktualnie gotowanego piwa. Szkoda tylko, że ich verstehe sehr venig deutch, bobym se pogadał z nimi na interesujące tematy.
Piwa najsmaczniejsze z trzech przeze mnie odwiedzonych browarów (tj. Watzke, ten i Pirna).
Także obsługa najsympatyczniejsza .
Będąc w Dreźnie lub w poblizu, koniecznie trzeba odwiedzić.
Tradycje warzenia piwa w tym miejscu sięgają 1836 r. Widok ówczesnego browaru i aktualny wygląd w galerii już wkrótce. Również propozycja piw będzie na zdjęciu.
Obsługa od razu wyczuła "swego", zostałem wpuszczony pod samo serce browaru w trakcie dodawania drożdży do aktualnie gotowanego piwa. Szkoda tylko, że ich verstehe sehr venig deutch, bobym se pogadał z nimi na interesujące tematy.
Piwa najsmaczniejsze z trzech przeze mnie odwiedzonych browarów (tj. Watzke, ten i Pirna).
Także obsługa najsympatyczniejsza .
Będąc w Dreźnie lub w poblizu, koniecznie trzeba odwiedzić.
Comment