Miejsce z duszą!
Obowiązkowo należy to miejsce odwiedzić będąc w Berlinie.
Minibrowarek znajduje się w starym arealu zamkniętego browaru Kindla. Przez witrynę można podziwiać instalacje browaru znajdującego się centralnie nad warzelnią Kindla. Kadzie Kindla widoczne są w minbrowarze. Nie rozebrano ich gdyż pozostałości browaru są zabytkiem. Najlepiej wybrać się w soboty przed 16 bo wtedy odbywa się wycieczka po nowym i starym browarem wraz z jego podziemiami! Berliner Unterwelten. Wycieczka z przewodnikiem po Niemiecku odbywa się raz w tygodniu w sobotę o 16. Zapisać się trzeba koło 15.45. Wycieczka tra 1,5h i kosztuje 10 euro. Tutaj kilka fotek
Warzą 3 piwa:
Hell 4,8%alko, 11,5 stopnia
Rot 5,2%alko, 12,5 stopnia
Weizen 4,8%alko, 11,5 stopnia
Ceny za duże piwo 3,3 chyba.
Wszystkie piwa wyrobione z Bio surowców.
Piwa smaczne nie pokuszę się teraz o ocenę Hella i Weizena ale smakowały mi.
Opiszę Rota czyli półciemne piwo
zapach slodowy, leciutko karmelowy,
kolor rubinowy.
Piana ladna trwała.
Smak slodowy z milym karmelem i lekka goryczka na koncu smaczne
pod koniec goryczka nasila się. Smaczne piwko
W minibrowarze nie serwują jedzenia ale można sobie rozpalić grilla za darmo (węgiel, grill i talerze stoją do dyspozycji, a jedzenie można kupić w markecie obok)
FANTASTYCZNE MIEJSCE które pewnie niebawem znowu odwiedzę
Poproszę któregoś z adminow o usuniecie literówki z tematu bo sam nie mogę edytować
Obowiązkowo należy to miejsce odwiedzić będąc w Berlinie.
Minibrowarek znajduje się w starym arealu zamkniętego browaru Kindla. Przez witrynę można podziwiać instalacje browaru znajdującego się centralnie nad warzelnią Kindla. Kadzie Kindla widoczne są w minbrowarze. Nie rozebrano ich gdyż pozostałości browaru są zabytkiem. Najlepiej wybrać się w soboty przed 16 bo wtedy odbywa się wycieczka po nowym i starym browarem wraz z jego podziemiami! Berliner Unterwelten. Wycieczka z przewodnikiem po Niemiecku odbywa się raz w tygodniu w sobotę o 16. Zapisać się trzeba koło 15.45. Wycieczka tra 1,5h i kosztuje 10 euro. Tutaj kilka fotek
Warzą 3 piwa:
Hell 4,8%alko, 11,5 stopnia
Rot 5,2%alko, 12,5 stopnia
Weizen 4,8%alko, 11,5 stopnia
Ceny za duże piwo 3,3 chyba.
Wszystkie piwa wyrobione z Bio surowców.
Piwa smaczne nie pokuszę się teraz o ocenę Hella i Weizena ale smakowały mi.
Opiszę Rota czyli półciemne piwo
zapach slodowy, leciutko karmelowy,
kolor rubinowy.
Piana ladna trwała.
Smak slodowy z milym karmelem i lekka goryczka na koncu smaczne
pod koniec goryczka nasila się. Smaczne piwko
W minibrowarze nie serwują jedzenia ale można sobie rozpalić grilla za darmo (węgiel, grill i talerze stoją do dyspozycji, a jedzenie można kupić w markecie obok)
FANTASTYCZNE MIEJSCE które pewnie niebawem znowu odwiedzę
Poproszę któregoś z adminow o usuniecie literówki z tematu bo sam nie mogę edytować
Comment