Kurcze szczerze mówiąc miałem spore oczekiwania po tym browarku. Znajduje się on w centrum Berlina (jako jeden z 4 browarków w okolicach Alexanderplatz).Na strona internetowa wyglądała mało komercyjnie, ceny jak na centrum też ok, więc w radością ruszyłem z większą ekipą na zwiedzanie.
Po dotarciu na miejsce okazało się że miejsca jest naprawdę mało, w dodatku lokal wypełniony ruskimi turystami. Kelnerka, którą można zobaczyć na plakatach reklamowych jest Polką, więc zamieniliśmy kilka słów w ojczystym języku
Warzelnia bardzo malutka (jeszcze mniejsza od tej w berlińskim Hops & Barley).
Podstawek i etykiet brak. Były firmowe kufle ale nie wiem czy do kupienia.
Dostępne dwa piwa jasne i ciemne.
Marcus jasny:
kolor: jasny złoty, mętny
piana: opada w mgnieniu oka
zapach: słodowo-kwaśny, lekko bananowy
smak: nic wielkiego, bardzo niewyraźny i bezbarwny, lekko słodowy, lekko chmielowy, goryczki praktycznie brak
Bardzo kiepsko
Marcus ciemny:
kolor: ciemny brunatny
piana: również szybko znika
zapach: słodowo-kawowy, lekko palony
Na pewno lepsze niż jasne ale bez uniesień
Więcej do wyboru nie było. Szybko zmywamy się z tego browarku i podążamy dalej bo na mapie Berlina zostało jeszcze kilka ciekawych punktów.
Nie polecam chyba że jako ostatni punkt na piwnej mapie Berlina
warzelnia
piwo:
Po dotarciu na miejsce okazało się że miejsca jest naprawdę mało, w dodatku lokal wypełniony ruskimi turystami. Kelnerka, którą można zobaczyć na plakatach reklamowych jest Polką, więc zamieniliśmy kilka słów w ojczystym języku
Warzelnia bardzo malutka (jeszcze mniejsza od tej w berlińskim Hops & Barley).
Podstawek i etykiet brak. Były firmowe kufle ale nie wiem czy do kupienia.
Dostępne dwa piwa jasne i ciemne.
Marcus jasny:
kolor: jasny złoty, mętny
piana: opada w mgnieniu oka
zapach: słodowo-kwaśny, lekko bananowy
smak: nic wielkiego, bardzo niewyraźny i bezbarwny, lekko słodowy, lekko chmielowy, goryczki praktycznie brak
Bardzo kiepsko
Marcus ciemny:
kolor: ciemny brunatny
piana: również szybko znika
zapach: słodowo-kawowy, lekko palony
Na pewno lepsze niż jasne ale bez uniesień
Więcej do wyboru nie było. Szybko zmywamy się z tego browarku i podążamy dalej bo na mapie Berlina zostało jeszcze kilka ciekawych punktów.
Nie polecam chyba że jako ostatni punkt na piwnej mapie Berlina
warzelnia
piwo:
Comment