Norwegia, Oslo, Bogstadveien 6, Oslo Mikrobryggeri

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Norwegia, Oslo, Bogstadveien 6, Oslo Mikrobryggeri

Jeden z trzech mikrobrowarów w Oslo, w ofercie mają swoje piwa i jedno-dwa gościnne. Piłem tamże portera w niskiej jak na Norwegię cenie 73 koron (ok 41 złotych) za pinta. Piwo takie sobie, szału nie było. Według ocen ich imperial stout jest całkiem dobry, ale z drugiej strony podobno mają problemy z higieną i masłem w piwie. Daleko od centrum nie jest, więc będąc w pobliżu można wpaść i zobaczyć co i jak.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Related Topics

Collapse

• ART
    Szwecja, Karlskrona, Alamedan 10, Karlskrona Mikrobryggeri
    ART
    W narożniku kamienicy zlokalizowano mały browarek, niewielką restaurację i hotel "Arkipelag".

Lokal ma dwie sale, główną większą z barem i częścią instalacji oraz mniejszą salkę, dla grup i zapewne gości hotelowych.

Na barze zliczyłem jakieś 16...
    2023-10-17, 18:53
  • Mason
    Norwegia, Oslo, Trondheimsveien 2, Schouskjelleren Mikrobryggeri
    Mason
    http://www.ratebeer.com/brewers/scho...ryggeri/12143/

Przyjemny mikrobrowar . Standardowo mają w ofercie 4-6 swoich piw, do tego drugie tyle z innych browarów i jeszcze garść butelkowych. Będąc tam piłem z ich oferty Imperial Bear (imperial stout) i Dustbowl IPA...
    2011-11-22, 11:19
  • Petitpierre
    Oslo, IPA
    Petitpierre
    Na kontretykiecie piszą, że to jednak AIPA. Ale piana tak potargana jak w Mellow. W zapachu mało deklarowanych cytrusów, mandarynka soczysta od Mandarin Bavaria, zapach jednowymiarowy. Nuta dolna słaba. W smaku łodygowe, trawiaste, chwastem jedzie, normalnie jakby żuć gałąź. Masakra.
    2017-09-02, 09:05
  • Petitpierre
    Oslo, Mellow IPA
    Petitpierre
    Piana dziurawa i szybko opada. Ameryka w zapachu, głównie Simcoe, cytrusy, marakuja, pomarańcza, lekko i łagodnie czyli mellow. Nuta dolna mandarynka, słabiej cytrusowa. Smak wodnisty, goryczki brak, znikają cytrusy. Słabizna.
    2017-09-02, 09:02
  • Demandred
    Norwegia, Trondheim, Prinsens gt. 39, Trondhjem Mikrobryggeri
    Demandred
    Jedyny minibrowar w Trondheim znajduje się w samym centrum miasta, kilkaset metrów od stacji kolejowej, dworca autobusowego i wszystkich najważniejszych atrakcji turystycznych, w tym XIV-wiecznej katedry gotyckiej Nidaros. Mimo że browar nie znajduje się na głównej ulicy, a nieco na uboczu, jest...
    2012-05-27, 23:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...