Minibrowar "Karl & Friedrich" to Rosyjska wierna kopia Bierhalle.
Lokal działający od 2003 roku znajduje się w północnej części miasta przy Południowej drodze nr 15.
Najlepiej dojechać metrem linii 5 do stacji "Krestovski Ostrov" i przejść ok. 2 km. główną aleją przez miejski park wypoczynku i rozrywki.
Na końcu alei skręcamy w lewo i po około 200 metrach widzimy już budynek z wiatrakiem - to jest właśnie minibrowar Karl & Friedrich.
Wnętrze kryje dwupoziomową restaurację, bar, oraz scenę, gdzie w piątki i soboty są występy na żywo i dancingi.
Na dolnym poziomie vis a vis stoją tanki leżakowe, na przeciwko nich bar, gdzie nalewane jest piwo.
Drewniane sklepienie ozdabia podwieszony chmiel i precle.
W okresie letnim piwo można wypić w ogródku nad oczkiem wodnym.
W ofercie są 4 rodzaje piwa:
- Karl I (Pilsner)
- Karl II (Lager)
- Karl III (Weizen)
- Friedrich (Dunkel)
Wszystkie w jednej cenie 160 RUR za 0,5 i 320 RUR za 1 litr.
Piwo podawane jest w dedykowanym szkle, są też firmowe podstawki.
Dodatkowo w ofercie są też wariacje piwne takie jak Schnapsbier czy Radler.
Na wynos sprzedawane są półtoralitrowe petki w cenie 480 RUR, lub krachle, w cenie których jest wliczony słony zastaw.
I tak: Krachla dwulitrowa kosztuje 1240 RUR, a pięciolitrowa 3600 RUR.
Piwo przeciętne, bez charakteru, nalewane w pośpiechu, szybko znikająca piana, zupełnie jak w Bierhalle.
Jedzenie przyzwoite, ale drogie.
Zakąski do piwa od 200 do 750 RUR, zupy 280 - 680 RUR, dania główne 500 - 4800 RUR.
Zdjęcia:
Lokal działający od 2003 roku znajduje się w północnej części miasta przy Południowej drodze nr 15.
Najlepiej dojechać metrem linii 5 do stacji "Krestovski Ostrov" i przejść ok. 2 km. główną aleją przez miejski park wypoczynku i rozrywki.
Na końcu alei skręcamy w lewo i po około 200 metrach widzimy już budynek z wiatrakiem - to jest właśnie minibrowar Karl & Friedrich.
Wnętrze kryje dwupoziomową restaurację, bar, oraz scenę, gdzie w piątki i soboty są występy na żywo i dancingi.
Na dolnym poziomie vis a vis stoją tanki leżakowe, na przeciwko nich bar, gdzie nalewane jest piwo.
Drewniane sklepienie ozdabia podwieszony chmiel i precle.
W okresie letnim piwo można wypić w ogródku nad oczkiem wodnym.
W ofercie są 4 rodzaje piwa:
- Karl I (Pilsner)
- Karl II (Lager)
- Karl III (Weizen)
- Friedrich (Dunkel)
Wszystkie w jednej cenie 160 RUR za 0,5 i 320 RUR za 1 litr.
Piwo podawane jest w dedykowanym szkle, są też firmowe podstawki.
Dodatkowo w ofercie są też wariacje piwne takie jak Schnapsbier czy Radler.
Na wynos sprzedawane są półtoralitrowe petki w cenie 480 RUR, lub krachle, w cenie których jest wliczony słony zastaw.
I tak: Krachla dwulitrowa kosztuje 1240 RUR, a pięciolitrowa 3600 RUR.
Piwo przeciętne, bez charakteru, nalewane w pośpiechu, szybko znikająca piana, zupełnie jak w Bierhalle.
Jedzenie przyzwoite, ale drogie.
Zakąski do piwa od 200 do 750 RUR, zupy 280 - 680 RUR, dania główne 500 - 4800 RUR.
Zdjęcia: