Nowy minibrowar, otwarty na początku 2016 roku zlokalizowany jest w samym centrum nadmorskiej Constanty przy głównym deptaku.
Minibrowar zajmuje trzy poziomy w małej, skromnej kamienicy. Restauracja jest na górnym poziomie, na parterze warzelnia i bar, zaś w piwnicy reszta instalacji.
Większość gości minibrowaru wybiera ogródek jako najprzyjemniejsze miejsce do konsumpcji.
Ogródek "wciśnięty" jest między sąsiednie knajpy, a gąszcz parasoli Calsberga i stolików Tuborga utrudnia odnalezienie mikrusa osobom, które są tu po raz pierwszy.
W menu znajdziemy 7 rodzajów piwa, jednak nigdy nie ma wszystkich pozycji.
Pod koniec sierpnia dostępne były następujące:
- English Strong Bitter 5,6% / 10 lei za 0,38 l.
- India Pale Ale 6% / 10 lei za 0,38 l.
- Red Lager 4,5% / 10 lei za 0,35 l.
- Irish Dry Stout 5% / 10 lei za 0,3 l.
To ostatnie uważam za godne uwagi, reszta przeciętne.
To co rzuca się w oczy, to dedykowane szkło do konkretnego stylu piwa.
Szklanki o różnych kształtach i odmiennych pojemnościach (od 0,3 do 0,45 l.) nie mają logotypu, nie ma też podkładek.
Specjalnością kuchni są grilowane kiełbaski w cenie 22 lei.
Z innych polecanych w menu potraw można wymienić mięsa z grilla, w tym "Pijany wieprz" za 27 lei, piwna mega kanapka za 16 lei, czy stek w czarnym piwie za 25 lei.
Ja wybrałem zimną płytę - zestaw serów, wędlin, kiełbas i sosów dla dwóch osób za 29 lei.
Minibrowar czynny codziennie od 10.00 do 1.00
Zdjęcie warzelni:
Minibrowar zajmuje trzy poziomy w małej, skromnej kamienicy. Restauracja jest na górnym poziomie, na parterze warzelnia i bar, zaś w piwnicy reszta instalacji.
Większość gości minibrowaru wybiera ogródek jako najprzyjemniejsze miejsce do konsumpcji.
Ogródek "wciśnięty" jest między sąsiednie knajpy, a gąszcz parasoli Calsberga i stolików Tuborga utrudnia odnalezienie mikrusa osobom, które są tu po raz pierwszy.
W menu znajdziemy 7 rodzajów piwa, jednak nigdy nie ma wszystkich pozycji.
Pod koniec sierpnia dostępne były następujące:
- English Strong Bitter 5,6% / 10 lei za 0,38 l.
- India Pale Ale 6% / 10 lei za 0,38 l.
- Red Lager 4,5% / 10 lei za 0,35 l.
- Irish Dry Stout 5% / 10 lei za 0,3 l.
To ostatnie uważam za godne uwagi, reszta przeciętne.
To co rzuca się w oczy, to dedykowane szkło do konkretnego stylu piwa.
Szklanki o różnych kształtach i odmiennych pojemnościach (od 0,3 do 0,45 l.) nie mają logotypu, nie ma też podkładek.
Specjalnością kuchni są grilowane kiełbaski w cenie 22 lei.
Z innych polecanych w menu potraw można wymienić mięsa z grilla, w tym "Pijany wieprz" za 27 lei, piwna mega kanapka za 16 lei, czy stek w czarnym piwie za 25 lei.
Ja wybrałem zimną płytę - zestaw serów, wędlin, kiełbas i sosów dla dwóch osób za 29 lei.
Minibrowar czynny codziennie od 10.00 do 1.00
Zdjęcie warzelni:
Comment