Rumunia, Braşov, Strada Michael Weiss 27, La Ceaun

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Rumunia, Braşov, Strada Michael Weiss 27, La Ceaun

Po polsku nazwa znaczy tyle, co "kociołek". Bo też dla samego jedzenia z kuchni rumuńskiej warto tam zajrzeć. Chyba nalepsze żarcie, z jakim miałem do czynienia w rmunii. Znakomite ciorby, czyli zupy, rozmaitość dań z karty plus klasyczne rumunskie papansi na deser.
    Ale żeby nie było wyłącznie o jedzeniu o raz o miłej i sprawne obsłudze, można znaleźć też w karie lane piwo z browaru Zȃganu zaraz po drugiej stronie Karpat oraz butelkowe z jedynego w Braszowie rzemieślnika Mustaţa de Bere.
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Pardon za wszystkie byki w poprzednim poście, nie przejrzałem go przed zapisaniem.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
      dadek
      Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
      2023-10-22, 20:47
    • pebejot
      Rumunia, Bukareszt, Strada Mehadia 43, Anagram Brewery
      pebejot
      Ciekawy browar rzemieślniczy zlokalizowany w jeszcze ciekawszym miejscu z dala od centrum miasta.
      Browar znajduje się w industrialnej dzielnicy i ma własny wyszynk.
      Z centrum można tu dojechać tramwajami 11 i 44, a następnie przejść kilkaset metrów przez nieciekawą dzielnicę....
      2024-08-28, 23:19
    • pebejot
      Rumunia, Bukareszt, Strada Sarafinești 16B, Brews Brothers
      pebejot
      Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
      Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
      Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
      2023-12-20, 22:22
    • dadek
      Rumunia, Timişoara, Strada Gheorghe Doja 12, Mayerhoff Brauerei
      dadek
      Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
      Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
      2023-11-01, 19:58
    • pebejot
      Rumunia, Sibiu, Strada Nicolae Bălcescu 13, Downtown B13 Brewery
      pebejot
      Sibin to urocze miasto z przepiękną starówką, którą miałem okazję się zauroczyć dwa lata temu.
      Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że w jej zakamarkach ukryty jest browar Downtown B13 Brewery, który działa od 2019 roku i ma swój własny wyszynk.

Browar wraz w hostelem B13...
      2022-06-19, 17:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...