Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd 6,5 km, a z centrum można dojechać tramwajem linii 55. Wysiadamy na przystanku Bd. Pierre de Coubertin.
Z daleka domek nie zdradza żadnych oznak piwnej ostoi, podchodząc do drzwi wejściowych mamy na nich informację że faktycznie mieści się tu Brews Brothers.
W google maps znajdziemy informację o godzinach otwarcia przybytku , natomiast na rateeber jest wskazana klasyfikacja jako "brewpub". Obie informacje są mylące.
Okazuje się bowiem, że jest to domowy mikrobrowar, bez tradycyjnej instalacji, czyli warzelni, tanków fermentacyjnych / leżakowych.
Piwo warzone jest w chałupniczy sposób, w różnego rodzaju naczyniach lub gotowych zestawach dla piwowarów-amatorów.
W głównej sali urządzono bar, oficjalnie jest to miejsce do degustacji piwa w trakcie urządzanych tutaj warsztatów piwowarskich.
Można tu skosztować warzonych na miejscu trunków, lecz nie można oficjalnie niczego zakupić. Jeśli jesteśmy wtajemniczeni i trafimy tu, zostajemy po prostu obdarowani szlachetnym poczętstunkiem
W kolejnym pomieszczeniu jest magazyn, gdzie znajduje się namiastka instalacji, oraz skład chmielu, słodu i butelek.
Słód i chmiel pochodzi z Niemiec, Belgii i Holandii.
W czasie mojej wizyty na początku grudnia zostałem poczęstowany Imperial Stoutem o parametrach 16 IBU / 9% (na zdjęciu).
Piwa warzone są też w kooperacji z partnerami, np. z bukaresztańskich Ironic Beer.
Co ciekawe mikrobrowar ma firmowe podstawki, a na miejscu można też zakupić koszulki z logotypem Beer Brothers.
Godziny otwarcia, a raczej ramy czasowe tajnych kompletów piwnych
środa - piątek 15:00 - 18:00
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd 6,5 km, a z centrum można dojechać tramwajem linii 55. Wysiadamy na przystanku Bd. Pierre de Coubertin.
Z daleka domek nie zdradza żadnych oznak piwnej ostoi, podchodząc do drzwi wejściowych mamy na nich informację że faktycznie mieści się tu Brews Brothers.
W google maps znajdziemy informację o godzinach otwarcia przybytku , natomiast na rateeber jest wskazana klasyfikacja jako "brewpub". Obie informacje są mylące.
Okazuje się bowiem, że jest to domowy mikrobrowar, bez tradycyjnej instalacji, czyli warzelni, tanków fermentacyjnych / leżakowych.
Piwo warzone jest w chałupniczy sposób, w różnego rodzaju naczyniach lub gotowych zestawach dla piwowarów-amatorów.
W głównej sali urządzono bar, oficjalnie jest to miejsce do degustacji piwa w trakcie urządzanych tutaj warsztatów piwowarskich.
Można tu skosztować warzonych na miejscu trunków, lecz nie można oficjalnie niczego zakupić. Jeśli jesteśmy wtajemniczeni i trafimy tu, zostajemy po prostu obdarowani szlachetnym poczętstunkiem
W kolejnym pomieszczeniu jest magazyn, gdzie znajduje się namiastka instalacji, oraz skład chmielu, słodu i butelek.
Słód i chmiel pochodzi z Niemiec, Belgii i Holandii.
W czasie mojej wizyty na początku grudnia zostałem poczęstowany Imperial Stoutem o parametrach 16 IBU / 9% (na zdjęciu).
Piwa warzone są też w kooperacji z partnerami, np. z bukaresztańskich Ironic Beer.
Co ciekawe mikrobrowar ma firmowe podstawki, a na miejscu można też zakupić koszulki z logotypem Beer Brothers.
Godziny otwarcia, a raczej ramy czasowe tajnych kompletów piwnych
środa - piątek 15:00 - 18:00