Serbia, Nowy Sad, Maksima Gorkog 17/A, Tehnolog's Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kefir87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.09
    • 70

Serbia, Nowy Sad, Maksima Gorkog 17/A, Tehnolog's Bar

Jedyne miejsce w Nowym Sadzie (i jedno z dwóch w Serbii), w którym można poczuć trochę chmielu. Knajpa oferuje dwa piwa z Brew Doga: 5AM Saint i Punk IPA w butelkach. Właściciel twierdzi, że wkrótce pojawi się też Hardcore IPA, ale ma spore problemy z przejściem wszystkich procedur dotyczących importu alkoholu.
    W lokalu kupić można też kilka innych piw (Duvel, Erdinger, chyba też pils z Krombachera) oraz zjeść hot dogi (ponoć bardzo dobre, napiszę więcej, kiedy spróbuję).

Piwa z Brew Doga są dość drogie (330 dinarów/0,33l), ale wielkiego wyboru nie ma.

Wystrój "nowoczesny", nic specjalnego.

Strona:

PS. Na stronie jest jeszcze stary adres, Ilije Ognjanovića. Bar zmienił lokalizację kilka dni temu.
    Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
    http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie
  • Kefir87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.09
    • 70

Ponoć pojawić się ma też wkrótce Punk IPA z beczki.
    Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
    http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

Related Topics

Collapse

• yavo
      Serbia, Belgrad, Braće Jugovića 2a, Gunners Pub
      yavo
      Niezrażony kąśliwymi uwagami , kontynuuję podróż po Belgradzie.

Tutaj mamy piętnaście kranów z piwami różnych produkcji i różnych stylów - od Paulanera przez browary Crow i Kors. Od pilsnera przez pszenicę, apa, ipy, kwasy. Fotka nieześrodka.

Ps. Ceny dzielimy...
      2022-04-17, 16:19
    • yavo
      Serbia, Belgrad, Strahinjića Bana 44, Krafter Beograd
      yavo
      Pub z zakazem palenia w środku, który to zakaz Serbowie mają w żopu. Jakieś czternaście kranów, 400 dinarów (16 zł) za piwo. Pszeniczne zakażone, w sumie to nie polecam.
      2022-04-16, 15:14
    • yavo
      Serbia, Belgrad, Svetogorska 14, Black Turtle Pub V
      yavo
      Lager, stout, truskawkowe, jagodowe - wszystko po 245 din za 0.5l (9.6 zł).

Jagodowe świetne. O jeny, jakie świetne. Rewelacja!
      2022-04-15, 19:02
    • Javox
      BrewDog, Double Punk
      Javox
      Mocna pozycja w stajni tego browaru

Alko 8.2% a IBU 60.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - cytrusy i zioła.
      Smak - lekko słodkie, lekko ziołowe, gorzkawy...
      2021-10-26, 15:45
    • e-prezes
      Shaman, Blind Geisha
      e-prezes
      Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
      2023-02-15, 12:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...