Serbia, Belgrad, Rige od Fere 16, Miner's Pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kefir87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.09
    • 70

Serbia, Belgrad, Rige od Fere 16, Miner's Pub

Jeden z kilku otwartym w przeciągu ostatniego roku serbskich pubów, które skupiają się na piwie trudno dostępnym gdzie indziej.

Chyba najlepiej położony, bo tuż obok twierdzy Kalemegdan.

Poza dużym wyborem butelkowych piw z Belgii, Anglii, USA czy Niemiec, można tutaj dostać cztery lane piwa z Kabinetu, a także (z butelki) chorwackie Zmajevo (smocze) Pivo.

Nazwa pubu (do której nawiązuje też wystrój - porozkładane kaski, zdjęcia itp.) nawiązuje do tego, że trzech (?) właścicieli pubu pochodzi z górniczego miasteczka Majdanpek koło granicy z Rumunią. Uciąłem sobie dłuższą pogawędkę z jednym z nich, bardzo przyjemni ludzie.

Polecam.
    Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
    http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Related Topics

Collapse

• yavo
    Serbia, Belgrad, Braće Jugovića 2a, Gunners Pub
    yavo
    Niezrażony kąśliwymi uwagami , kontynuuję podróż po Belgradzie.

Tutaj mamy piętnaście kranów z piwami różnych produkcji i różnych stylów - od Paulanera przez browary Crow i Kors. Od pilsnera przez pszenicę, apa, ipy, kwasy. Fotka nieześrodka.

Ps. Ceny dzielimy...
    2022-04-17, 16:19
  • yavo
    Serbia, Belgrad, Strahinjića Bana 44, Krafter Beograd
    yavo
    Pub z zakazem palenia w środku, który to zakaz Serbowie mają w żopu. Jakieś czternaście kranów, 400 dinarów (16 zł) za piwo. Pszeniczne zakażone, w sumie to nie polecam.
    2022-04-16, 15:14
  • yavo
    Serbia, Belgrad, Svetogorska 14, Black Turtle Pub V
    yavo
    Lager, stout, truskawkowe, jagodowe - wszystko po 245 din za 0.5l (9.6 zł).

Jagodowe świetne. O jeny, jakie świetne. Rewelacja!
    2022-04-15, 19:02
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-12, 23:57
  • Ahumba
    Jelonki, Wyki 11a, NaWyki Piwne
    Ahumba
    Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...
    wczoraj, 18:03
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...