Minibrowar "Rathaus Brauerei" znajduje się jak sama nazwa wskazuje w starym ratuszu, w samym serca przepięknej Lucerny tuż przy historycznym moście kaplicznym.
Dojście z dworca kolejowego SBB zajmuje około 5 minut.
Choć budynek ratusza wzniesiono już w roku 1602, to minibrowar działa tu dopiero od roku 1998.
Lokal składa się z dwóch połączonych pomieszczeń, części barowej i restauracyjnej.
Instalacja browaru znajduje się w podziemiach, natomiast w sali restauracyjnej wyeksponowana jest warzelnia.
W restauracji panuje gwarna atmosfera, brak jest natomiast muzyki...
W stałej ofercie są dwa rodzaje piwa: Pils i sezonowe.
W czasie mojej wizyty w połowie stycznia piwem sezonowym była ciemna pszenica.
Piwa nalewane są do firmowego szkła o pojemności 0,2 / 0,3 i 0,5 litra.
Pils kosztuje odpowiednio: 4,80 / 6,10 / 8,10 CHF, a sezonowe 5,30 / 6,80 / 9,30 CHF.
Można też zamówić półtoralitrowy dzban za 24,00 / 27,70 CHF.
Na wynos piwa sprzedawane są w dwulitrowych krachlach (16 i 18 CHF) lub 12,5 litrowych kegach za 57 i 61 CHF. Za beczki pobierana jest kaucja w wysokości 100 CHF!
Na miejscu kupić też można firmowe szkło wszystkich pojemności w cenie 7 / 8 / 9 CHF.
Firmowe podstawki są do pobrania bezpłatnie.
Ceny jedzenia tak samo zaporowe. Ceny zup zaczynają się od 10 CHF, za danie główne trzeba zapłacić od 25 do 35 CHF, a sama porcja frytek to wydatek bagatela 8,50 CHF.
W czasie mojej wizyty 1 Frank Szwajcarski kosztował 3,40 zł.
Godziny otwarcia lokalu:
pn - pt: 11.30 - 0.00
sb: 8.00 - 0.00
nd: 11.30 - 23.00
Zdjęcia:
Dojście z dworca kolejowego SBB zajmuje około 5 minut.
Choć budynek ratusza wzniesiono już w roku 1602, to minibrowar działa tu dopiero od roku 1998.
Lokal składa się z dwóch połączonych pomieszczeń, części barowej i restauracyjnej.
Instalacja browaru znajduje się w podziemiach, natomiast w sali restauracyjnej wyeksponowana jest warzelnia.
W restauracji panuje gwarna atmosfera, brak jest natomiast muzyki...
W stałej ofercie są dwa rodzaje piwa: Pils i sezonowe.
W czasie mojej wizyty w połowie stycznia piwem sezonowym była ciemna pszenica.
Piwa nalewane są do firmowego szkła o pojemności 0,2 / 0,3 i 0,5 litra.
Pils kosztuje odpowiednio: 4,80 / 6,10 / 8,10 CHF, a sezonowe 5,30 / 6,80 / 9,30 CHF.
Można też zamówić półtoralitrowy dzban za 24,00 / 27,70 CHF.
Na wynos piwa sprzedawane są w dwulitrowych krachlach (16 i 18 CHF) lub 12,5 litrowych kegach za 57 i 61 CHF. Za beczki pobierana jest kaucja w wysokości 100 CHF!
Na miejscu kupić też można firmowe szkło wszystkich pojemności w cenie 7 / 8 / 9 CHF.
Firmowe podstawki są do pobrania bezpłatnie.
Ceny jedzenia tak samo zaporowe. Ceny zup zaczynają się od 10 CHF, za danie główne trzeba zapłacić od 25 do 35 CHF, a sama porcja frytek to wydatek bagatela 8,50 CHF.
W czasie mojej wizyty 1 Frank Szwajcarski kosztował 3,40 zł.
Godziny otwarcia lokalu:
pn - pt: 11.30 - 0.00
sb: 8.00 - 0.00
nd: 11.30 - 23.00
Zdjęcia: