Szwajcaria, Interlaken, Wagnerenstrasse 40, Rugenbräu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1575

    Szwajcaria, Interlaken, Wagnerenstrasse 40, Rugenbräu

    Rugenbräu to jeden z najstarszych browarów w Szwajcarii.
    Znajduje się w mieście Interlaken i tu rządzi w pubach i restauracjach.
    Co prawda jest to duży browar, ale robi nie byle co, dlatego jest warty uwagi.

    Browar znajduje się około 2 km od dworca kolejowego Interlaken West.
    Okazały Kompleks składa się z trzech segmentów budynku browaru, w tym jednym biurowym, i dwóch produkcyjnych. W pierwszym jest wielka warzelnia, doskonale widoczna z zewnątrz, dzięki wielkim panoramicznym szybom, w drugim reszta instalacji, a za nim majestatyczne tankofermentory.
    W przybudówce znajduje się olbrzymi sklep firmowy browaru, a w osobnej drewnianej chatce po drugiej strony ulicy firmowa knajpa, gdzie można dobrze wypić i zjeść.
    Ciekawostką jest to, że piwo do firmowej knajpy nie jest dostarczane w kegach, tylko płynie wprost z browaru instalacją poprowadzoną nad ulicą.

    W firmowej knajpie ze swojskim klimatem jest dosyć miejsca wewnątrz jak i na zewnątrz w przytulnym ogródku pełnym zieleni.
    Na kranach dostępne są trzy podstawowe piwa:
    - Rugenbräu Lager - 3,60 / 3,80 / 5,10 CHF
    - Rugenbräu Dunkel - 3,90 / 4,10 / 5,40 CHF
    - Rugenbräu Zwickel (niefiltrowane) - 3,90 / 4,10 / 5,40 CHF

    Podane ceny za pojemności 0,2 / 0,3 / pół litra.
    Mają firmowe szkło i podstawki.
    Półlitrowy kufel kosztuje 4,50 CHF, czyli mniej niż półlitrowe piwo

    Jadłospis zadowoli każdego.
    Duży wybór zup (5 - 9,50 CHF), oraz dań głównych (23,50 - 34,50 CHF).
    Jedzenie pyszne, porcje obfite.
    Specjalnością zakładu jest golonka (15,50 CHF), oraz roastbeef za 22 CHF.
    Ja najadłem się zwykłą zupą gulaszową za 5 CHF.

    Godziny otwarcia firmowego sklepu browaru:
    poniedziałek - piątek: 9:00 - 12:00, 13:30 - 18:00
    sobota: 9:30 - 16:00
    niedziela: zamknięte

    Godziny otwarcia firmowej knajpy:
    poniedziałek - piątek: 8:00 - 22:00
    sobota: 8:00 - 19:00
    niedziela: zamknięte
    Attached Files
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19268

    #2
    Jak na niefiltrowane to dość klarowny Niemniej szacun za relację.

    Comment

    • telek
      Podpułkownik Chmielowy
      🥛🥛🥛
      • 2011.05
      • 562

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
      Ciekawostką jest to, że piwo do firmowej knajpy nie jest dostarczane w kegach, tylko płynie wprost z browaru instalacją poprowadzoną nad ulicą.
      Nad, czy pod, bo na zdjęciach nie widać "nad"?
      I jak im się to piwo nie starzeje? Rury w płaszczu?

      Comment

      Przetwarzanie...
      X