W narożniku kamienicy zlokalizowano mały browarek, niewielką restaurację i hotel "Arkipelag".
Lokal ma dwie sale, główną większą z barem i częścią instalacji oraz mniejszą salkę, dla grup i zapewne gości hotelowych.
Na barze zliczyłem jakieś 16 kranów. Póllitrowe piwo wycenia się tu na 80-120 SEK.
Ja wykonałem wędzonkę o nazwie Krut Ale. Było całkiem dobre, choć niewyparzone podniebienia innych współbiesiadników chciałyby w nim więcej fenoli. Natomiast ci którzy wzięli Down Under - w założeniu IPA - dostali zbrecono-zakażonego bełta. Po reklamacji i komysyjnym spróbowaniu wymieniano na inne bez tych wad. Np. Sick boys IIPA.
Piwa ogólnie średnie. Może ta ocena zaburzona przez wysokie oczekiwania. Podejrzewam jednak że sposób serwowania za pośrednictwem nieschłodzonych corneliuskegów sprzyja rozwojowi w piwach niechcianej mikroflory i przyspieszonemu starzeniu.
Nie wnikałem w menu restauracyjne, główny kierunek to jakaś lokalna interpretacja pizzy. Ale zestaw deserów ma piwne akcenty, co się rzadko zdarza. Załączam na zdjeciu.
Lokal czynny poza niedzielą codziennie od 16 do 22.
Kilka ich piw znależć można też w pobliskim Systembolaget
Mapka
Fb
https:/www.facebook.com/karlskronamikrobryggeri
Trafiliśmy tu z ekipą zebraną przez Browar Amber w ramach premiery nowego Koźlaka podwójnego z brusznicą i jarzębem szwedzkim.
Lokal ma dwie sale, główną większą z barem i częścią instalacji oraz mniejszą salkę, dla grup i zapewne gości hotelowych.
Na barze zliczyłem jakieś 16 kranów. Póllitrowe piwo wycenia się tu na 80-120 SEK.
Ja wykonałem wędzonkę o nazwie Krut Ale. Było całkiem dobre, choć niewyparzone podniebienia innych współbiesiadników chciałyby w nim więcej fenoli. Natomiast ci którzy wzięli Down Under - w założeniu IPA - dostali zbrecono-zakażonego bełta. Po reklamacji i komysyjnym spróbowaniu wymieniano na inne bez tych wad. Np. Sick boys IIPA.
Piwa ogólnie średnie. Może ta ocena zaburzona przez wysokie oczekiwania. Podejrzewam jednak że sposób serwowania za pośrednictwem nieschłodzonych corneliuskegów sprzyja rozwojowi w piwach niechcianej mikroflory i przyspieszonemu starzeniu.
Nie wnikałem w menu restauracyjne, główny kierunek to jakaś lokalna interpretacja pizzy. Ale zestaw deserów ma piwne akcenty, co się rzadko zdarza. Załączam na zdjeciu.
Lokal czynny poza niedzielą codziennie od 16 do 22.
Kilka ich piw znależć można też w pobliskim Systembolaget
Mapka
Fb
https:/www.facebook.com/karlskronamikrobryggeri
Trafiliśmy tu z ekipą zebraną przez Browar Amber w ramach premiery nowego Koźlaka podwójnego z brusznicą i jarzębem szwedzkim.