Słowacja, Liptovsky Mikulas, ul. Palucanska 20 Pivaren Litrak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kogra
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.03
    • 139

Słowacja, Liptovsky Mikulas, ul. Palucanska 20 Pivaren Litrak

Piwiarnia mieści sie na przeciwległym rogu szpitala miejskiego w centrum miasta.
    Na zewnątrz duży ogród i ławy gdzie pewnie miło mozna posiedzieć patrząc na góry.
    W środku typowa piwiarnia (ale nie hostiniec) z kominkiem, drewnianymi stołami i ławami oraz bilardem. Lokal dla niepalących. Mały ale za to wielki w wybór piwa. 11 nalewaków, a
    w nich Avar 12, Eggenberg 12 i Nakourany Svihak, Svijany 12, Kaltenecker 14, 16 i 19,
    Zubr 14, Urpiner 16, Primator 13 polotmavy i Hubertus 11,5 tmavy.
    Ceny 1,20 euro - oprócz mocniejszych Kalteneckerów. Do jedzenia tylko zagryzki typu: utopence, tlacenka, chleb z pivnym syrom. Barmanki i właściciel bardzo mili i przyjaźni. Pani nawet nacapovala prawdziwe rezane z Avara i Nakouranego choć zastrzegała że nie wie czy się uda. Pojawiają się rotacyjnie jakieś chwilowe nowości, ale generalnie zestaw 7-8 piw stały
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1049

A ja cztery tygodnie temu byłem W Mikulasu i nic nie wiedziałem o tym miejscu. Boli.
    Ostatnia zmiana dokonana przez MLT; 2013-03-14, 23:38.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19307

W 2006 roku chyba jej nie było, bo tamtędy przechodziłem i nic nie odnotowałem.
      Na stronie kam na pivo dość skromna informacja, ale wraz z cenami.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
        A ja cztery tygodnie temu byłem W Mikulasu i nic nie wiedziałem o tym miejscu. Boli.
        Ale byłeś w innym miejscu Swoją drogą ten Mikulasz to jakiś piwny ewenement.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
          bastion
          Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
          Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
          2022-11-14, 22:02
        • heckler
          Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
          heckler
          Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
          2025-01-02, 08:46
        • MarcinKa
          Słowacja, Liptovský Trnovec 335, Minipivovar Maravar
          MarcinKa
          Browar usytuowany przy drodze Zuberec – Liptowski Mikulasz. Znajduje się w dużym budynku Pensjonatu Mara. W ramach usług pensjonatu funkcjonuje piwne spa. Podczas mojego pobytu czynna była jedna sala restauracyjna z barem (chyba jest jeszcze inna). Przyjemne wnętrze, jasne, nowe. Proste meble,...
          2020-03-04, 00:33
        • pebejot
          Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
          pebejot
          Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
          W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
          2025-01-25, 23:06
        • bastion
          Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
          bastion
          Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
          W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
          Akurat miałem to szczęście...
          2023-07-31, 21:14
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...