Nowy minibrowar "Krebs" zakamuflowany jest w piwnicy jednej z kamienic na przepięknym rynku w Banskej Bystricy.
Pod wskazanym adresem znajduje się restauracja "Červeny Rak". Lokal istnieje od 1971 roku. Do roku 1989 była to karczma, potem restauracja, a z końcem 2015 jest to także minibrowar.
Restauracja składa się z kilku połączonych ze sobą sal o łukowym sklepieniu z drewnianymi ławami i stolikami.
Pełne uroku średniowieczne wnętrze ozdabiają klimatyczne kandelabry.
Pod koniec kwietnia na kranach dostępne były dwa piwa:
- Krebs 11° (jasne) - 1,20 / 0,70 € za 0,5 / 0,3 l.
- Krebs 14° (półciemne) - 2,00 / 1,60 € za 0,5 / 0,3 l.
Ta czternastka bardzo mnie zaskoczyła i nie wieżę w to co było w karcie. Moc, kolor, smak, zapach i konsystencja utwierdziła mnie w tym, że piłem bardzo dobry Barleywine.
Oprócz mikrusowych piw, dostępne koncerniaki: Urpiner, Šariš, Pilsner Urquel, wszystkie za 1,50 €.
Minibrowar posiada już firmowe szklanki i podkładki.
Do jedzenia burgery, steki, żeberka, golonki. Z przystawek - utopenec, hermelin, itp.
Ceny rozsądne od 2,50 do 10,90 €, za wyjątkiem tatara, porcja którego kosztuje 16 €.
Zastanawia mnie to, dlaczego w Czechach i na Słowacji tatar przeważnie ma zaporowe ceny?
Zdjęcia:
Pod wskazanym adresem znajduje się restauracja "Červeny Rak". Lokal istnieje od 1971 roku. Do roku 1989 była to karczma, potem restauracja, a z końcem 2015 jest to także minibrowar.
Restauracja składa się z kilku połączonych ze sobą sal o łukowym sklepieniu z drewnianymi ławami i stolikami.
Pełne uroku średniowieczne wnętrze ozdabiają klimatyczne kandelabry.
Pod koniec kwietnia na kranach dostępne były dwa piwa:
- Krebs 11° (jasne) - 1,20 / 0,70 € za 0,5 / 0,3 l.
- Krebs 14° (półciemne) - 2,00 / 1,60 € za 0,5 / 0,3 l.
Ta czternastka bardzo mnie zaskoczyła i nie wieżę w to co było w karcie. Moc, kolor, smak, zapach i konsystencja utwierdziła mnie w tym, że piłem bardzo dobry Barleywine.
Oprócz mikrusowych piw, dostępne koncerniaki: Urpiner, Šariš, Pilsner Urquel, wszystkie za 1,50 €.
Minibrowar posiada już firmowe szklanki i podkładki.
Do jedzenia burgery, steki, żeberka, golonki. Z przystawek - utopenec, hermelin, itp.
Ceny rozsądne od 2,50 do 10,90 €, za wyjątkiem tatara, porcja którego kosztuje 16 €.
Zastanawia mnie to, dlaczego w Czechach i na Słowacji tatar przeważnie ma zaporowe ceny?
Zdjęcia:
Comment