Słowacja, Piešťany, Park pasáž 1720/2, freshco.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 931

Słowacja, Piešťany, Park pasáž 1720/2, freshco.

Jest to knajpa, w której można kupić lane piwo z drugiego Pieszczańskiego browaru - Simeon. Simeon, z tego co się orientuję, nie posiada wyszynku, więc trzeba piwa szukać na mieście, co nie jest łatwe, bo większość chyba idzie do Bratysławy. We freshco. je znajdziemy, plus jest tam jedzenie (burger, hot dogi, przekąski - znalazłem zdjęcie menu na ich instagramie). Freshco. zlokalizowane jest w wąskiej, bocznej uliczce odchodzącej od deptaku.

Sam tam nie byłem (choć przechodziłem obok ), ale może komuś przyda się ta informacja.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
    pebejot
    Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
    W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
    2025-01-25, 22:06
  • bastion
    Ukraina, Użgorod, Wierchowińska 38, Pivovarnia Yuber
    bastion
    Leżący w pobliżu granicy ze Słowacją Użgorod, w 2019 roku dorobił się kolejnego mikrusa o nazwie- Yuber. Umiejscowiony jest na skraju miasta w dzielnicy willowej. Do przejścia granicznego jest bardzo blisko, wystarczy z drogi do miasta odbić w boczną wąską drogę.

Browar jest...
    2024-04-25, 21:48
  • Alkoneser
    Hardywood Park Craft Brewery, Raspberry Stout
    Alkoneser
    Alc: 9,2%
    IBU: 40

Barwa: Praktycznie czarna. Pod światło widać nieco czerwieni.
    Piana: Karmelowa. Wysoka, ale opada szybko.
    Smak: Malinę naprawdę czuć - przypomina syrop Herbapolu. Alkoholu w smaku prawie nie czuć, ale piwo przyjemnie rozgrzewa.

Pewnym...
    2023-12-21, 20:14
  • bastion
    Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
    bastion
    Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
    W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
    Akurat miałem to szczęście...
    2023-07-31, 20:14
  • bastion
    Słowacja, Zabokreky Nad Nitrou 700, Farma U Durkovych.
    bastion
    Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
    2023-05-24, 19:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...