Browar usytuowany przy drodze Zuberec – Liptowski Mikulasz. Znajduje się w dużym budynku Pensjonatu Mara. W ramach usług pensjonatu funkcjonuje piwne spa. Podczas mojego pobytu czynna była jedna sala restauracyjna z barem (chyba jest jeszcze inna). Przyjemne wnętrze, jasne, nowe. Proste meble, jest też kanapa i fotel, kominek, zabawki dla dzieci, Za barem 4 nalewaki. Z sali wychodzi się do korytarza gdzie są schody do piwnicy do WC. Zaraz po wyjściu na korytarz po lewej stronie za szklanymi drzwiami znajduje się warzelnia. Tanki są w piwnicy, w trochę innym miejscu. Podczas naszej wizyty na kranach były: IPA, Stout, Polotmawe i Jasne. IPĘ i Stouta podają w pokalach 0,4l, Lagera w kuflach 0,5l. Mają swoje szkło które można kupić (kufel kosztuje 7 Euro). Piwa na wynos można kupić w butelkach 0,33l i PETach 1l (w PETach były tylko Jasne i Polotmawe). Jedzenie dość drogie i małe porcje, przeciętne smakowo. Obsługa bardzo miła i uczynna. Kiedy robiłem przez szybę zdjęcia warzelni, nagle zaświeciło się światło, za drzwiami pojawił się barman, który otworzył drzwi żeby mi było lepiej fotografować. Jak mi powiedział, browar zaczął działać od grudnia 2019r. Jadąc na termy ze znajomymi (Tatralandia) wynajęliśmy kwaterę w Liptowskim Trnowcu. O browarze nic nie wiedziałem, odkryłem go przypadkiem. Dobre miejsce na postój. Z drogi wystarczy zjechać 50m, a można też zrobić sobie spacer nad Marę 200/250m. Fajnie, że się otwarło coś w tej okolicy, wypełni lukę po zamkniętych i niezbyt atrakcyjnych Kvačanach.
Kilka zdjęć:
Instalacja, sala, bar, budynek od strony drogi Zuberec – Liptowski Mikulasz
Kilka zdjęć:
Instalacja, sala, bar, budynek od strony drogi Zuberec – Liptowski Mikulasz
Comment