Ponieważ nie udało mi się umówić na wizytę u źródła, w browarze Cierny Kamen w Liptovskych Revucach, trzeba było zastosować wariant ''B'' czyli wizytę w ich firmowej knajpie.
Ta mieści się praktycznie w samym centrum Ruzomberku, do którego dojście z dworca kolejowego i autobusowego zajmuje niecałe 10 minut.
Umiejscowiony jest w niewielkiej kamienicy, typowej dla zabudowy słowackich miasteczek.
Wnętrze składa się z dwóch sal. Wystrój można by w skrócie ocenić jako : drewno- cegła. Pasuje dla posiedzeń przy kuflu jak znalazł.
Z kija mają praktycznie wszystkie aktualnie warzone piwa z browaru Cierny Kamen, oraz zawsze jakieś gościnne.
Trafiłem na takie miejscowe:
Kamen 11*, Leziak. 1.45/2.10 € za 0,3 i 0,5l
Baba Jaga 12*, APA, 2.70€
Datel Z Marsu 14*, AIPA, 2.70€
Matkov Rocnik 14*, Marzen, 2.30€
Antipes 18*, Double IPA, 2.80€. Te pojedyncze ceny są za pojemność szkła - 0,4l
Większość piw można też zakupić na miejscu w litrowych petkach, z dedykowanymi etykietkami.
Ważnym elementem działalności lokalu jest jedzenie. Oferuje się w porze obiadowej zestawy dnia i to całkiem smaczne jak się o tym przekonałem osobiście.
W późniejszym czasie można skorzystać z karty, która nie jest przesadnie długa.
Pozycje raczej tak bardziej w przekąskowym kierunku. Ceny należą do wyższych.
Tak sobie wspomniałem niedawne wizyty na Słowacji, gdy może nie w Bratysławie, ale w mniejszych miastach można było taki zestaw obiadowy dnia bez problemu kupić za mniej niż 4€, teraz to już kręci się koło siedmiu a czasem i więcej.. Ceny na Słowacji rosną jak szalone.
Obsługa szybka i konkretna, jedzenie jak i piwo dobre.
Warto wpaść.
Otwarte:
Pon.- Czw. 11.00 - 22.00. Pt 11.00 - 24.00, Sob 17.00 - 24.00 Nd zamknięte.
na fotkach:
1. Kamienica w której mieści się restauracja.
2. Leziak Kamen11*, w towarzystwie dania dnia.
3. Zestaw miejscowych piw w petkach.
Ta mieści się praktycznie w samym centrum Ruzomberku, do którego dojście z dworca kolejowego i autobusowego zajmuje niecałe 10 minut.
Umiejscowiony jest w niewielkiej kamienicy, typowej dla zabudowy słowackich miasteczek.
Wnętrze składa się z dwóch sal. Wystrój można by w skrócie ocenić jako : drewno- cegła. Pasuje dla posiedzeń przy kuflu jak znalazł.
Z kija mają praktycznie wszystkie aktualnie warzone piwa z browaru Cierny Kamen, oraz zawsze jakieś gościnne.
Trafiłem na takie miejscowe:
Kamen 11*, Leziak. 1.45/2.10 € za 0,3 i 0,5l
Baba Jaga 12*, APA, 2.70€
Datel Z Marsu 14*, AIPA, 2.70€
Matkov Rocnik 14*, Marzen, 2.30€
Antipes 18*, Double IPA, 2.80€. Te pojedyncze ceny są za pojemność szkła - 0,4l
Większość piw można też zakupić na miejscu w litrowych petkach, z dedykowanymi etykietkami.
Ważnym elementem działalności lokalu jest jedzenie. Oferuje się w porze obiadowej zestawy dnia i to całkiem smaczne jak się o tym przekonałem osobiście.
W późniejszym czasie można skorzystać z karty, która nie jest przesadnie długa.
Pozycje raczej tak bardziej w przekąskowym kierunku. Ceny należą do wyższych.
Tak sobie wspomniałem niedawne wizyty na Słowacji, gdy może nie w Bratysławie, ale w mniejszych miastach można było taki zestaw obiadowy dnia bez problemu kupić za mniej niż 4€, teraz to już kręci się koło siedmiu a czasem i więcej.. Ceny na Słowacji rosną jak szalone.
Obsługa szybka i konkretna, jedzenie jak i piwo dobre.
Warto wpaść.
Otwarte:
Pon.- Czw. 11.00 - 22.00. Pt 11.00 - 24.00, Sob 17.00 - 24.00 Nd zamknięte.
na fotkach:
1. Kamienica w której mieści się restauracja.
2. Leziak Kamen11*, w towarzystwie dania dnia.
3. Zestaw miejscowych piw w petkach.