Słowacja, Bratysława, Plac Słowackiego Powstania Narodowego, Mali Frantiszkani

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Słowacja, Bratysława, Plac Słowackiego Powstania Narodowego, Mali Frantiszkani

Piwnica i kawiarnia, Plac Słowackiego Powstania Narodowego.

Kawiarnia osobno, w piwnicy wydzielona sala dla niefajczących. W drugiej można wieszać siekierę. Jak przystało na piwnicę jest w piwnicy: ceglane ściany, proste drewniane meble; sporo jedzenia, menu w 3 językach. Jednak trochę za elegancki jak na lokal o tej nazwie, sporo młodzieży. Leją: Budvara - 17,10SK/28,50SK, Corgoń - 11,5SK/27,5SK, Kruszowice 10 - 12,0/20,0.

Related Topics

Collapse

• bastion
    Słowacja, Bratysława, Namestie SNP 25, Vycap U Ernoho.
    bastion
    Bratysławski plac Narodowego Powstania jest jakby granicą miejscowej starówki, na którą tłumnie zmierzają turyści.
    W centralnym jego punkcie znajduje się stara hala targowa, która jest zamknięta na cztery a nawet i może pięć spustów. Jednak jedno ze skrzydeł żyję za sprawą...
    2020-06-24, 20:29
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • grzech
    Słowacja, Bratysława, Plac Słowackiego Powstania Narodowego, Restaurant Korona
    grzech
    Ładnie położona nad Dunajem; stare miasto, zamek, kilka interesujących kościołów, możliwość wycieczek w Małe Karpaty oraz, oczywiście do Wiednia (autobusy z dworca Mlynske Nivy, kilka dziennie, ok. 800 SK w obie strony, ok. 1,5 h). Miejscowy browar Stein, ul. Blumentalska, robi kilka piw...
    2002-03-11, 10:33
  • pebejot
    Szczecinek, Plac Sowińskiego 4, Browar Szczecinek (Wizbeer)
    pebejot
    Województwo Zachodniopomorskie jest szczególne na piwnej mapie Polski.
    Prawie wszystkie działające w tym regionie polski browary są browarami restauracyjnymi.
    W 2023 roku lista powiększyła się o kolejny obiekt, który powstał w czterdziestotysięcznym Szczecinku.
    W samym sercu...
    2023-11-11, 11:46
  • bastion
    Słowacja, Bratysława, Namestie SNP 469/8, Kláštorný Pivovar
    bastion
    Kolejny browar restauracyjny w Bratysławie i to kolejny w ścisłym centrum.
    Dla lubiących zaglądać z knajpy do knajpy, nie ruszając się za wiele, takowy spacer w słowackiej metropolii, już jest możliwy.

Plac Słowackiego Narodowego Powstania nie jest szczególnie jakiś...
    2016-11-07, 22:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...