Słowacja, Liptovsky Mikulas, 1 maja 13, Kolotocovo pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1049

Słowacja, Liptovsky Mikulas, 1 maja 13, Kolotocovo pub

Lokal znajduje się w tej samie bramie co sklep Pivny sen. Wystrój pamiętający lepsze czasy. Do zjedzenia tylko jakieś przekąski. W karcie sa nastepujace nalewane piwa: Sessler 20% (0,5 l za 1,50 e), Vyskov Jubiler IPA (0,3 l za 1,20 e), Bernard 14% (0,5 l za 1,20 e), Branik 10% (0,5 l za 0,90 e), Avar 12% ( 0,5 l za 1,10 e), Bernard 12% ( 0,5 l za 1,10 e), Steiger 12% ( 0,5 l za 0,90 e). 6 lutego 2012 dostępne były tylko cztery pierwsze z tej listy. Dwa pierwsze bardzo mi smakowały. Chwalą się, że IPA z Vyskova trafiło na Słowację tylko 4 kegi po 30 litrów, z tego dwa do nich. Ich strona internetowa http://www.kolotocovo.sk

Related Topics

Collapse

• bastion
    Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
    bastion
    Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
    Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
    2022-11-14, 21:02
  • darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • heckler
    Czechy, Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
    heckler
    Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
    2025-01-02, 07:46
  • MarcinKa
    Słowacja, Liptovský Trnovec 335, Minipivovar Maravar
    MarcinKa
    Browar usytuowany przy drodze Zuberec – Liptowski Mikulasz. Znajduje się w dużym budynku Pensjonatu Mara. W ramach usług pensjonatu funkcjonuje piwne spa. Podczas mojego pobytu czynna była jedna sala restauracyjna z barem (chyba jest jeszcze inna). Przyjemne wnętrze, jasne, nowe. Proste meble,...
    2020-03-03, 23:33
  • darekd
    Bernard, Extra hořký ležák 12%
    darekd
    Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.

12% ekstr.
    5% alk.
    60 IBU

Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra

Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...
    2024-11-22, 01:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...