Słowenia, Hrpelje, Reška cesta 43, Pivovarna in pivnica Svarog

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Słowenia, Ljubljana, Likozarjeva 1, Tektonik Kraft Pivovarna
    pebejot
    Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
    Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
    2022-09-28, 13:27
  • pebejot
    Słowenia, Kranj, Jelenčeva ul. 1, Kranjska pivovarna
    pebejot
    Kranj to jedno z najludniejszych słoweńskich miast z małą, aczkolwiek urokliwą starówką.
    Z Ljubljany można tu dojechać w poł godziny pociągiem kolei Słoweńskich SŻ.
    Od 2016 roku działa tu browar regionalny "Kranjska Pivovara".
    Niestety przybytek zlokalizowany...
    2022-09-25, 21:22
  • dadek
    Słowenia, Ljubljana, Cesta 24. junja 25, Pivovarna Loo-Blah-Nah
    dadek
    Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
    Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...
    2021-04-05, 20:06
  • heckler
    Słowenia, Kobarid, Gregorčičeva 32, Pivovarna FEO [zamknięte?]
    heckler
    Pogoda dopisała i dzięki temu nasza wyprawa rowerowa doszła do skutku. Na początku eskapady błąkaliśmy się dwa dni we Włoszech w okolicach Cortina d'Ampezzo, a następnie w dniach 16-19.09 byliśmy już na Słowenii w pięknie położonym u stóp Alp Julijskich miasteczku Kobarid. Po Słoweńskich...
    2018-09-27, 11:21
  • ART
    Ljubljana, Poljanska cesta 22c, San Francisco
    ART
    Polecane miejsce w kontekście kraftów, ale mnie nie przekonało. Zdawało mi się że panuje tu dziwna polityka cenowa. Chciałem napisać że ceny wyższe niż gdzie indziej, ale się jakoś na tym zafiksowałem w pamięci - po ponownym spojrzeniu na menu jednak mozna tam było wypić piwo w normalnych...
    2023-09-17, 10:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...