Słowenia, Ljubljana, Ciril Metodov trg 18, Gostilna Sokol

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1605

Słowenia, Ljubljana, Ciril Metodov trg 18, Gostilna Sokol

W samym sercu Ljubljany przy rynku Metodego znajdziemy restaurację "Sokol", wskazywaną również jako browar restauracyjny.
    Nie sposób przegapić tego miejsca, znakiem rozpoznawalnym są kelnerzy w ludowych strojach i gruby uśmiechnięty kucharz ustawiony przy wejściu do restauracji.
    Na miejscu podawane jest piwo "Sokol", które produkowane jest przez minibrowar "Adam Ravbar" z miejscowości Domażle koło Ljubljany.
    Piwo to dostępne jest tylko w restauracji "Sokol" w wersji butelkowej.
    Półlitrowe butelki typu Krachl opatrzone są firmową etykietą.
    Przelewanie następuje nie wiadomo czemu do kufli o pojemności 0,3 l.
    Teoretycznie w ofercie jest piwo jasne i ciemne, ale w czasie naszej wizyty było tylko jasne - 4,5% ekstraktu w cenie 3,30 euro.

Lokal czynny jest w godzinach 7.00 - 23.00, w niedzielę otwiera się 3 godziny później - 0 10.00

Fotki:

• Birkerod
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.10
    • 46

Byłem tam na początku listopada.
    Oba piwa jednak były dostępne lane
    Svetlo przyzwoite, Tamno troche mniej podeszło ale bez tragedii.
    Ogólnie przyjemna gospoda, godna polecenia dla przebywających w Ljubljanie

Comment

• pebejot
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺
      • 2010.01
      • 1605

Aktualnie piwo jasne z beczki w cenie 3,49 € za 0,5 l.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Słowenia, Ljubljana, Likozarjeva 1, Tektonik Kraft Pivovarna
        pebejot
        Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
        Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
        2022-09-28, 13:27
      • dadek
        Słowenia, Ljubljana, Cesta 24. junja 25, Pivovarna Loo-Blah-Nah
        dadek
        Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
        Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...
        2021-04-05, 20:06
      • ART
        Ljubljana, Poljanska cesta 22c, San Francisco
        ART
        Polecane miejsce w kontekście kraftów, ale mnie nie przekonało. Zdawało mi się że panuje tu dziwna polityka cenowa. Chciałem napisać że ceny wyższe niż gdzie indziej, ale się jakoś na tym zafiksowałem w pamięci - po ponownym spojrzeniu na menu jednak mozna tam było wypić piwo w normalnych...
        2023-09-17, 10:32
      • ART
        Ljubljana, Grudnovo nabrežje 15, Lajbah
        ART
        Jedno z obowiązkowych miejsc z kraftowym piwem w stolicy. Dwadzieścia coś kranów. Obecne ceny od 4 eur za schlenkerla Märzen do 8 za piwa z Katalonii za pół litra. Jezt coś do przekąszenia z różnych stron świata. Dobre ale nic lokalnego. Jest ogródek, ( którego parasole przy ostatnich...
        2023-09-17, 09:42
      • ART
        Słowenia, Ribčev Laz 48, Info center Bohinj
        ART
        Punkt informacyjny przy markecie, poczcie i parkingu w centrum miejscowości. Przy okazji informacji turystycznej z różnymi pamiątkami, mają też kraftowe piwa w sprzedaży. Piwa są w lodówkach i na kilku regałach, lekko licząc z 50 różnych piw można tu zakupić - Pelicon, Reservoir dogs,...
        2023-08-14, 20:15
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...