Turcja, Stambuł, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası; Birahane Sokak 1-D, The Populist

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Uppsala Brygghus, Bira Bira Bira
    darekd
    Całkiem spory browar rzemieślniczy w Uppsali.

    Pils. 5,0% alk. Na stronie wspominają o chrupkim chlebie, miodzie, cytrusie i ananasach w smaku. Na opakowaniu dla polskiego importera już tylko cytrusy i lekki miód. Chrupki chleb nie cieszy się zainteresowaniem nad Wisłą
    ...
    2021-07-18, 15:04
  • grodek
    Anadolu Efes, Bomonti Black
    grodek
    Ekstrakt nieznany, alkohol 4,5 %.
    KOLOR: ciemny brąz, pod światło rubinowe refleksy.
    PIANA: jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa, dość obfita i trwała.
    ZAPACH: mało intensywny, głównie palony, kawowy z minimalnym słodem i karmelem.
    SMAK: smakuje jak rozwodniona kawa,...
    2018-10-11, 12:46
  • grodek
    Anadolu Efes, Bomonti Red Ale
    grodek
    Ekstrakt:?, alkohol 5,3 %.
    KOLOR: miedziany, piwo klarowne.
    PIANA: drobnopęcherzykowa o kolorze złamanej bieli, średnio obfita i średnio trwała.
    ZAPACH: delikatnie karmelowy, nuta ciasteczkowa i owocowa.
    SMAK: w smaku nieco karmelu, delikatna słodowość, ciasteczka,...
    2018-07-10, 17:08
  • grodek
    Anadolu Efes, Bomonti Filtresiz
    grodek
    Ekstrakt:?, alkohol 4,8 %.
    KOLOR: złoty, delikatnie opalizujące.
    PIANA: biała, drobnopęcherzykowa, dość obfita, średnio trwała.
    ZAPACH: przyjemny, owocowy, nieco landrynkowy z delikatną nutą przypraw i słodu.
    SMAK: nieco mdłe w smaku na początku, lekka owocowość,...
    2018-07-10, 16:54
  • Kefir87
    Turcja, Stambuł, Yıldız Posta Cd, Bosphorus Brewing Company
    Kefir87
    Chyba jedyny brewpub w tym wielkim mieście.
    Turcja nie jest krajem dla piwoszy, jednak nawet tutaj uchowało się miejsce, gdzie można spróbować czegoś ciekawego.
    Na kranach pięć piw: mocny lager, IPA, stout, witbier i (chyba) blonde. Ja spróbowałem IPY i stouta. Oba... poprawne....
    2014-01-29, 22:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...