Ukraina, Ivano Frankovsk, Piwdiennyj Bulwar 20, Bartik.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aldach
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1269

Ukraina, Ivano Frankovsk, Piwdiennyj Bulwar 20, Bartik.

Browar i restauracja w nowoczesnym stylu. Taki współczesny wystrój, na ścianach kilka telewizorów pokazujących mecz itp. Mieści się w nowo wybudowanych blokach, ewidentnie skierowany do nowoczesnej ukraińskiej klasy średniej.
    W karcie osiemnaście rodzajów swojego piwa, z czego podczas mojej wizyty dostępnych osiem (na zdjęciu) Próbowałem India Pale Ale, które było bardzo dobre i Red Lager, który była bardzo niedobry, wręcz kwaśny.
    Ceny są dość jednolite - 41 do 44 hr za 0,4l oraz 101 do 110 hr za litr. Można zamówić na wynos, ale wtedy jest ciut drożej.
    W browarze mają formowe szkło, firmowe koszulki, etykietki i inne tego typu gadżety (ale bez wafli). Nie można niestety tego kupić - udało mi sie wyprościć dwie etykietki (w postaci naklejek samoprzylepnych) oraz trzy zawieszki na butelki - też chyba coś jak etykieta, tyle, że w innej formie.
    Attached Files
  • bastion
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1152

Jeśli chodzi o tak szeroki wybór piwa w tym mikrusie, to mogę zaryzykować stwierdzeniem ( czyste domniemanie, jeszcze tam nie byłem) że są w znacznej większości warzone gdzie indziej.
    Firma na tyle się rozrosła, że oprócz mikrusów w Polanicy i Ivano - Frankivsku, mają też wybudowany od podstaw, w tamtym roku duży browar rzemieślniczy w pobliskich Bohorodczanach.
    Myślę, że duża część oferty jest właśnie z tego browaru.

Comment

• Aldach
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1269

Być może. Natomiast z całą pewnością warzą też u siebie - cała instalacja jest na widoku. Niestety nie robiłem zdjęć.

Comment

• bastion
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2006.10
        • 1152

Lokal odwiedzony jakiś czas temu. Gwarne miejsce w pobliżu centrum Ivano - Frankivska. Typowe miejsce dla biesiad i oglądania meczów na licznych ekranach.
        Piwo zaczęto warzyć w 2016 roku. technologia to Ukraiński Schulz 500.

Oferta piwna wręcz imponująca. Zdecydowana większość warzona na miejscu, natomiast piwa rozlane w petki pochodziły z Bohorodczan.
        Aby spróbować większą ilość piw, musiałem znacznie zmniejszyć objętość zamawianych, ale dało radę.

# Bartik Red Lager, 12*, 4,5%.
        # Bartik Svitłe , 12,5*, 4,5%
        # Bartik Pszeniczne, 12,5*, 4,5%.
        # Bartik IPA, 12,5*, 4,5%.
        # Bartik Brown Ale, 14*, 15,5%.
        # Bartik Golden Ale, 15,5*, 6,5%.
        # Bartik Porter, 15*, 5,8%.
        # Bartik Weizenbock, 16*, 7%.

Oraz z dodatkiem owocowym:
        # Bartik Czorniczne ( borówkowe) 12*, 4,5%.
        # Bartik Wisznewe, 15,5*, 6,5%.

To nie były wszystkie dostępne tego dnia, ale na ten zestaw wystarczył..
        Ceny w przedziale ( w dużym zaokrągleniu) 40 UAH za małe, 50 duże i 100 za litrowe.
        Same piwa nie zrobiły jakiegoś większego wrażenia, aczkolwiek nie było żadnych większych wpadek.
        Jak pisał wcześniej Aldach, trudno było wyprosić etykietki. Nic nie zmieniło się, bo udało mi się tylko 3 zdobyć. (naklejki)

Otwarte codziennie: 12.00 - 22.00.

Miejsce przyjemne, można wstąpić.

Comment

Przetwarzanie...
        X