Ukraina, Równe, Bandery 24a, Gastropub Father.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1152

Ukraina, Równe, Bandery 24a, Gastropub Father.

Kolejny odwiedzony przeze mnie mikrus w Równym, nazywa się Father. Ten oddany w 2016 roku browar restauracyjny urządzony został po wielkopańsku. Wszystko przestronne, duże i wygodne a błyszcząca i świecąca 500 l warzelnia z firmy ZIP, wręcz przyciąga wzrok.Tanki są widoczne w korytarzu.
    Oprócz kilku sal konsumpcyjnych, jest też przyjemny ogródek wokół budynku, jednakże pozytywne odczucia gasi nieco spory ruch uliczny tuż obok. Father cieszy się sporą popularnością, mimo że ceny jak na warunki miejscowe są wysokie. Duży wybór wszelakich potraw, z mocnym akcentem kuchni amerykańskiej. Ale oczywiście nie tylko.

W kwestii piwnej nie ma jakiegoś szaleństwa, ale wystarczy by każdy coś znalazł dla siebie.
    W piwnej karcie zastałem:
    Premium Lager 11.5*, 18 IBU, 5% - 25 UAH za 0.3l, 32/ 0.5, 60/ 1l
    Wheat Beer 14*, 14 IBU, 5% - ceny j/w
    Amber Ale 16*, 25 IBU, 6,5% - 32/ 0.4, 70 / 1l
    Golden Ale 18,5*, 7% - 34 / 0.4, 79 / 1

Kiedy byłem tam rok później, w ofercie była zamiast Amber Ale - IPA 15*, 41 IBU, 5.2%

Smakowała mi pszenica, bardzo treściwa a najlepiej IPA. Mimo dosyć niespotykanego poziomu IBU jak na warunki ukraińskie, miała solidną kontrę słodową, taka bardziej Vermont IPA.

Są podstawki, szkło a piwo jest rozlewane do butelek 0.3 (bączki) oraz krachli. Oczywiście są dedykowane etykietki.

Otwarte codziennie ale w różnych godzinach.
    Ni - czw 12.00 - 24.00
    pt - sob 12.00 - 02.00

W sumie dosyć ekskluzywny lokal jak na Równe, gdzie miejscowe dziewczyny lubią przyjść by pić piwo przez słomkę, ale nie ma się co śmiać, na piwo warto wstąpić a głodnym też się tutaj nie wyjdzie..

Fotki:

• Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

W życiu nie poszedł bym na ulicę bandery. obrzydliwe jest nadawanie zbrodniarzom i hitlerowskim kolaborantom ulic. Przepraszam, że taki poza temat ale ten klimat na Ukrainie kompletnie mnie odrzuca od odwiedzenia tego kraju.

Comment

Przetwarzanie...
    X