Kawiarnia z piwem, tak najprościej można określić to miejsce. Znajduje się w ślepym zaułku na końcu ulicy Ormiańskiej (stare miasto).
1.Miejsce Lokal położony pomiędzy dwoma galeriami i dwoma antykwariatami. Posiada "krakowskie" piwniczno-mieszczańskie wnętrze oraz ogrodek z dużymi parasolami. Przed wejściem do ogródka kultowa (ludzie sobie z nią zdjęcia robią) rzeźba brzydkiej ryby połączonej z hydrantem w wyniku wybuchu w Czenobylu
2.Towarzystwo Spotyka się tam lwowska bohema i dawna opozycja przeciw Kuczmie. Wlaściciel lokalu (miły pan z długumi włosami z tyłu i łysawy z przodu) podarował nawet Wiktorowi Juszczence pasiekę
na Zakarpaciu...
3.Jedzenie Można tam zjeść dwa rodzaje kiełbasek, tosty, i potrawę, która nazywa się "Z samego serca Lwowa" z sercami drobiowymi. Ciekawą rzeczą jest również szaszłyk drobiowy -z kury i indyka a do tego przepiórcze jaja
Nieźle co? Do tego można zjeść kilka sałatek. Najpopularniejszą jest "Dominikańska" - z krowimi ozorkami -PYCHOTA
4.Piwo Leją tam Pszenicznego Etałona i Lvivskie Premium. Z butelek Lvivskie 1715, Lvivskie Micne oraz Obołoń Oksamitowe.
5.Ceny Podobnie jak w restauracji w centrum Krakowa lub Wrocławia. Za solidny obiad z piwem i przystawką około 50 hrywien.
1.Miejsce Lokal położony pomiędzy dwoma galeriami i dwoma antykwariatami. Posiada "krakowskie" piwniczno-mieszczańskie wnętrze oraz ogrodek z dużymi parasolami. Przed wejściem do ogródka kultowa (ludzie sobie z nią zdjęcia robią) rzeźba brzydkiej ryby połączonej z hydrantem w wyniku wybuchu w Czenobylu

2.Towarzystwo Spotyka się tam lwowska bohema i dawna opozycja przeciw Kuczmie. Wlaściciel lokalu (miły pan z długumi włosami z tyłu i łysawy z przodu) podarował nawet Wiktorowi Juszczence pasiekę

3.Jedzenie Można tam zjeść dwa rodzaje kiełbasek, tosty, i potrawę, która nazywa się "Z samego serca Lwowa" z sercami drobiowymi. Ciekawą rzeczą jest również szaszłyk drobiowy -z kury i indyka a do tego przepiórcze jaja


4.Piwo Leją tam Pszenicznego Etałona i Lvivskie Premium. Z butelek Lvivskie 1715, Lvivskie Micne oraz Obołoń Oksamitowe.
5.Ceny Podobnie jak w restauracji w centrum Krakowa lub Wrocławia. Za solidny obiad z piwem i przystawką około 50 hrywien.
Comment