Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają w firmowym teku. Można też coś zjeść tu czy z sąsiedztwa i zakupić na wynos. Typowo turystyczną miejscówka na starym mieście, ale trudno sobie nie odmówić. Ten urok hal targowych z rzemieślniczymi produktami.
Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Lokal w stylu jaki znamy choćby z Warszawy. Tu podobnie kilka kranów własnych i parę gościnnych. Ceny od 3,5 do 7 EUR. Za różne pojemności, w tym 7 za pysznego imperial stouta w ilości 0,2 litra. Po dwóch małych piwach zostałem zagadnięty czemu nie jeszcze i od słowa do słowa zostałem...
-
Channel: Włochy
2023-02-07, 18:35 -
-
Miejsce w zagłębiu knajpianym w płd-zach części starego miasta. Tuż obok jest możliwe, że nie warta wspomnienia knajpka, ale w oczekiwaniu na otwarcie Zapap miło można spędzić czas.
Sam browar Zapap mieści się poza miastem, a firma ma trzy lokale w samej Bolonii z wyszynkiem (ten...-
-
-
Są to przemysłowe przedmieścia i chyba... dość dalekie Bolonii. Po drodze mijamy miasteczko/wioskę Anzola di Emilia, by tam dotrzeć. Jedzie tam autobus nr 87 z centrum raz na godzinę (koszt 2 ojro w jedną stronę). Co pół dociera tylko do tej wioski. Skąd jest ok 40 min. z buta wzdłuż...
-
-
-
Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
-
2023-02-08, 18:35 -
-
Nie miałem go na liście do zaliczenia, ale w trakcie rozmowy w pubie Brewdog dostałem profesjonalną mapkę z zaznaczonymi i krótko spisanymi kraftowymi miejscówkami piwnymi w Bolonii. O dziwo nie było na niej browarów, ale wypatrzyłem lokalik niedaleko mojego hostelu czynny w normalnych godzinach,...
-
2023-02-07, 18:47 -
- Loading...
- Koniec listy.